Müsavat Dervişoğlu: Üzerimize operasyonlar yapılabilir

Müsavat Dervişoğlu: İYİ Parti, Milletin İsteklerine Sadık Kalacak

İYİ Parti Lideri Müsavat Dervişoğlu, Mersin ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a göndermelerde bulundu. Dervişoğlu, “Net bir şekilde ifade ediyorum, Milletin talep etmediği hiçbir şeyi ne ben Müsavat Dervişoğlu ne de İYİ Parti asla gerçekleştirmeyecek” dedi ve ekledi: “İYİ Partisiz Meclis, Türkiye düşmanlarının ortak hayalidir. Siyasi partiler millet tarafından kurulur. Halkın kurduğu partileri ayakta tutmak da yine halkın görevidir. Milletin oluşturduğu bir partiyi Tayyip Erdoğan da yok edemez.”

‘KÜRTLER BİZİM HER ŞEYİMİZDİR AMA…’

Dervişoğlu, Türkiye’nin hızla kutuplaşmanın girdabında felakete sürüklendiğini ifade ederek, “İnsanların kökenlerinden kaynaklanan düşmanlıklar üzerinden siyaset yapmaya çalışanlar ve bu suçu başkalarına yıkmaya çalışanlar kesinlikle bilmeliler ki; binlerce yıldır bu topraklar bizim, hepimizin. Bu coğrafyanın adı Türkiye, bu toprakların adı da Türk vatanıdır. Burada yaşayan halk da Türk milletidir. ‘Ne mutlu Türküm diyene’ ifadesiyle belirlenen millet tanımı da burada vurgulanan felsefeyi temsil eder. Yani Kürt ve Türkmen ayrımı ne demek? Binlerce yıldır bu topraklarda varız. Kürtler bizim için önemli olan bir unsurdur ancak Abdullah Öcalan ve PKK bizim düşmanımızdır. Bu dayanışmayı sürdürmek zorundayız. Farklılıklarımızın değerli olduğunu kabul etmeliyiz. Ancak kırmızı çizgilerimizi belirlemek ve netleştirmek durumundayız. Kiminle neyi paylaşmayacağımızı herkes bilmelidir.”

(ANKA HABER AJANSI)

Related Posts

Trump, Epstein dosyalarının sürekli gündemde tutulmasına tepki gösterdi: Kimsenin önemsemediği biri

Trump, Epstein dosyalarının sürekli gündemde tutulmasına tepki gösterdi: Kimsenin önemsemediği biri

Kanalda eski koltukla tehlikeli eğlence: Adanalı çocuklar kamerada

Adana’da kavurucu sıcaklıklar etkisini sürdürürken, her yaz onlarca kişinin ölümüne neden olan kanallara giren bazı çocuklar akıntıya kapılmamak için eski bir koltuğu kayık gibi kullanarak tehlikeli sulara atladı.

MHP’li İzzet Ulvi Yönter’den süreç açıklaması: ‘Dananın kuyruğu birkaç gün içinde kopacak’

Terör örgütü PKK’nin cuma günü (11 Temmuz) Irak’ın Süleymaniye kentinde silah bırakması beklenir iken MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter’den de çarpıcı bir açıklama geldi. Yönter sürece ilişkin, “Dananın kuyruğu birkaç gün içinde kopacak” dedi.

Özgür Özel, topu Erdoğan’a attı: ‘Gerginliği azaltma işi benim işim değil’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, siyasette hava gerginleşiyor diye geri adım atmayacaklarını belirterek, “Cumhuriyet Halk Partisi bir adım geri atarsa bu ülkeyi yüzyıl geriye götürmeyi kafaya takmışlar. Biz bir santim eğilirsek bu millete diz çöktürecekler. Onun için yani böyle devam edeceklerse inceldiği yerden kopar. Gerginliği azaltma işi benim işim değil. Çünkü gerginliği başlatan ben değilim” açıklamasını yaptı.

Türkiye her 4 saatte bir sallandı: İşte en çok deprem olan iller…

Türkiye’de 2025’in ilk yarısında 18 binin üzerinde deprem meydana geldi. Türkiye’de ortalamanın üzerinde olan bu veriyle her 4 saatte 1 sarsıntı yaşandı. Buna göre, en çok deprem olan iller de belli oldu.

İkinci çağrıda üç yeni isim yer aldı: Öcalan’ın videosunda yanındaki kişiler kim?

İkinci çağrıda üç yeni isim yer aldı: Öcalan’ın videosunda yanındaki kişiler kim?