Şanlıurfa’dan Gazze’ye Yardım Tırları Gönderiliyor

Şanlıurfa’dan Gazze’ye İnsani Yardım Tırları Yola Çıktı

İsrail ile Hamas arasında sağlanan ateşkesin ardından, Şanlıurfa’da bulunan İnfak Derneği, insani yardım tırları aracılığıyla Gazze’ye yardım malzemeleri göndermeye devam ediyor. Dernek, geçen bir hafta içinde 12 tır battaniye, gıda, un ve çadır gibi malzemeleri Gazze’ye ulaştırmak üzere yola çıkardı. Yardımlar, Mısır’daki Refah Sınır Kapısı üzerinden Gazze’ye ulaştırılacak.

Dernek Başkanı Mehmet Ali Parlak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Mazlum Gazze halkına yardım edebilmek adına ateşkesin hemen ardından harekete geçtik. Şu anda 7 tır yardım malzemesi kapıda ve yarın içeri girmesi planlanıyor. Gazzeli kardeşlerimize destek olmak için gönderdiğimiz yardımlara devam ediyoruz” dedi. Toplamda bir hafta içerisinde 12 tır yardım malzemesine ulaşıldığını belirten Parlak, bölgedeki ihtiyaçların karşılanması için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

Dernek koordinatörü İdris Yurtçak ise Kahire’deki çalışmaları anlatarak, “Bugün Kahire’deyiz ve Gazze’ye yardım göndermek için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. 5 tır yardım malzemesi yola çıkmak üzere. Ayrıca, hastanelerde tedavi gören 115 bin yaralıya da yardım götürdük. Tüm destekçilerimize teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. – ŞANLIURFA

Related Posts

Trump, Epstein dosyalarının sürekli gündemde tutulmasına tepki gösterdi: Kimsenin önemsemediği biri

Trump, Epstein dosyalarının sürekli gündemde tutulmasına tepki gösterdi: Kimsenin önemsemediği biri

Kanalda eski koltukla tehlikeli eğlence: Adanalı çocuklar kamerada

Adana’da kavurucu sıcaklıklar etkisini sürdürürken, her yaz onlarca kişinin ölümüne neden olan kanallara giren bazı çocuklar akıntıya kapılmamak için eski bir koltuğu kayık gibi kullanarak tehlikeli sulara atladı.

MHP’li İzzet Ulvi Yönter’den süreç açıklaması: ‘Dananın kuyruğu birkaç gün içinde kopacak’

Terör örgütü PKK’nin cuma günü (11 Temmuz) Irak’ın Süleymaniye kentinde silah bırakması beklenir iken MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter’den de çarpıcı bir açıklama geldi. Yönter sürece ilişkin, “Dananın kuyruğu birkaç gün içinde kopacak” dedi.

Özgür Özel, topu Erdoğan’a attı: ‘Gerginliği azaltma işi benim işim değil’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, siyasette hava gerginleşiyor diye geri adım atmayacaklarını belirterek, “Cumhuriyet Halk Partisi bir adım geri atarsa bu ülkeyi yüzyıl geriye götürmeyi kafaya takmışlar. Biz bir santim eğilirsek bu millete diz çöktürecekler. Onun için yani böyle devam edeceklerse inceldiği yerden kopar. Gerginliği azaltma işi benim işim değil. Çünkü gerginliği başlatan ben değilim” açıklamasını yaptı.

Türkiye her 4 saatte bir sallandı: İşte en çok deprem olan iller…

Türkiye’de 2025’in ilk yarısında 18 binin üzerinde deprem meydana geldi. Türkiye’de ortalamanın üzerinde olan bu veriyle her 4 saatte 1 sarsıntı yaşandı. Buna göre, en çok deprem olan iller de belli oldu.

İkinci çağrıda üç yeni isim yer aldı: Öcalan’ın videosunda yanındaki kişiler kim?

İkinci çağrıda üç yeni isim yer aldı: Öcalan’ın videosunda yanındaki kişiler kim?