Van Emek ve Demokrasi Platformu: ‘Roboski’yi unutmadık, unutturmayacağız’

Van Emek ve Demokrasi Platformu 28 Aralık 2011 Roboski Katliamı Protestosu

Van Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, Roboski katliamının yıl dönümünde bir araya geldi. Sanat Sokağı’nda düzenlenen protestoda, “Roboski katliamını unutmadık, unutturmayacağız” yazılı pankart açıldı ve “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek” sloganı atıldı.

‘ROBOSKİ’Yİ UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ’

Van Emek ve Demokrasi Platformu Eş Sözcüsü Engin Işık, protesto sırasında yaptığı açıklamada, Roboski katliamının bir kaza olmadığını, planlanmış bir katliam olduğunu belirtti. Olayın ardından ailelere para verilerek susturulmaya çalışıldığını ve hiçbir soruşturma başlatılmadığını vurguladı.

AKP iktidarı hakkında da konuşan Işık, halka hesap vererek özgürlüklerin daim olduğu, emekten yana demokratik bir Türkiye için gereğinin yapılması gerektiğini ifade etti. “Roboski’yi unutmadık, unutturmayacağız” diyen Işık, halkın adalet taleplerine dikkat çekti.

(ANKA HABER AJANSI)

Related Posts

Kurban pazarından kaçan boğa ortalığı birbirine kattı: O anlar kamerada

İstanbul’da kurban pazarından kaçan boğa ortalığı birbirine kattı

Trump’tan ortalığı karıştıracak Elon Musk açıklaması!

Ayrıntılar birazdan…

Nutella’dan 60 yıl sonra bir ilk: Tadına bakınca şaşıracaksınız

Dünyanın severek tükettiği Nutella 60 yıl sonra bir ilke imza attı. Yeni lezzeti duyanlar kulaklarına inanamadı

Kadıköy’de panik dakikaları: Ağaç otomobilin üstüne devrildi

İstanbul Kadıköy’de park halindeki hafif ticari aracın üzerine ağaç devrildi. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, araçta hasar meydana geldi. Yol, itfaiye ve belediye ekiplerinin çalışmasıyla yeniden trafiğe açıldı.

Tom Barrack, Netanyahu ile görüştü

ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Suriye ve bölgesel gelişmeleri ele aldığını duyurdu.

Fransa’da camide Kur’an yakan şüpheli yakalandı

Fransa’da Villeurbanne kentinde camiye girerek Kur’an-ı Kerim yakan şüphelinin yakalandığı bildirildi. Şüphelinin psikolojik sorunları olduğu bildirildi.