Güncel Haber Sitesi

Haber Takip Merkezi – Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi – Ülkenin Nabzını Tutan Site

İmamoğlun’dan ‘umutsuzluğa teslim olmayın’ çıkışı! Pazar sabahı dikkat çeken paylaşım

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı belirlemek için başlattığı ön seçim çalışması devam ediyor. Partinin Cumhurbaşkanı adayı olmak için resmi başvuruda bulunan İmamoğlu'ndan Pazar sabahı dikkat çeken bir video paylaşımı geldi. İmamoğlu yaptığı paylaşımda ...

İmamoğlu, Ön Seçim için Üyeleri Sandığa Gitmeye Çağırıyor

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı belirlemek için başlattığı ön seçim çalışması sürüyor. Partinin resmi başvurusunda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Pazar sabahı önemli bir video paylaşımında bulundu.

İmamoğlu, yaptığı paylaşımda Türkiye’de tarihte ilk defa kullanılacak olan ön seçimde oy kullanmak için CHP’ye üye olmaya ve sandığa gitmeye çağrıda bulundu. Partiye üye olan herkesin 28 Şubat’a kadar oy kullanabileceğini belirten İmamoğlu, ön seçim sürecinin parti üye sayısında önemli bir artış sağladığını söyledi.

İmamoğlu’nun yeni videoda söylediği şu ifadeler dikkat çekici:

“Değerli vatandaşlarımız, Türkiye için zorlu ancak umut dolu bir yolculuğa çıktık. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarından kalan miras, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhurbaşkanı adaylığı için başvurumuzu yaptık. Adaylığımız için imza atan, başta Genel Başkanımız Özgür Özel olmak üzere tüm milletvekillerimize içtenlikle teşekkür ediyorum. Partimizin üyeleri 23 Mart Pazar günü 81 ilde sandığa gidecek.”

“Ön Seçim Türkiye İçin Demokrasi Devrimi Niteliği Taşıyor”

28 Şubat Cuma günü saat 17.00’ye kadar partiye üye olan herkes, ön seçimde oy kullanma ve Türkiye’nin geleceği için söz sahibi olma hakkına sahip olacak. Cumhurbaşkanı adayını ön seçimle belirleme kararının, tarihimizde görülmemiş bir demokrasi devrimi olduğunu belirtti.

“Üye Sayısında Büyük Artış Yaşandı”

İlan edilen bu karardan sonra, partimize yapılan yeni üyelik başvurularında büyük bir artış gözlemlediğini memnuniyetle aktaran İmamoğlu, “Ancak daha da fazla olmalıyız. Daha fazla olmalıyız ki 23 Mart’ta söylediğimiz sözü tüm dünyaya duyuralım.”

“23 Mart Sandığı Öncüdür”

“Demokrasilerde mühür milletindir. Milletin iradesi tüm siyasi hesapların üzerindedir. 23 Mart’taki sandık öncü bir sandıktır. Bu sandıktan yüksek kararlılık ve azimle çıkacağız, eski ve yeni üyelerimiz oylarıyla liderlik yapacaklar.”

İmamoğlu, son olarak şunları söyledi: “Hepinizi özgürlük mücadelesine omuz vermeye, değişimin gücüne katkı sağlamaya, adalet, refah, eşitlik ve özgürlük mücadelesine katılmaya davet ediyorum.”