Abdi, Barzani ile görüştü… Erbil, Şam ile anlaşmadan memnun

Abdi’nin Şam Ziyareti ve Suriye Hükümeti ile Temasları Görüşüldü

Erbil’den yapılan açıklamaya göre, Abdi’nin Şam ziyareti ve Ahmed Şara liderliğindeki Suriye hükümeti ile gerçekleştirdiği temaslar görüşüldü. Görüşmede, Abdi’nin Şam ziyaretinden sonra Başkan Mesud Barzani’ye ilettiği sonuçlar ele alındı. Suriye’de barış ve istikrarın sağlanması için atılacak adımların desteklenmesi gerektiği vurgulandı.

Öte yandan, Suriye’nin siyasi sürecinde Kürt tarafının ortak bir tutum sergilemesinin önemi üzerinde duruldu. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani de anlaşmanın, geleceğe yönelik uygun bir yol haritası ve istikrarlı bir geçiş sürecinin temeli olacağını belirtti. Aynı zamanda, Suriyelilerin anlaşmayı memnuniyetle karşılaması, bölgedeki tüm halklar gibi barışçıl ve şiddetten uzak bir çözüm arayışını yansıttı.

Suriye’deki gelişmelerin barışçıl bir çözüme ve bölgede istikrara katkı sağlaması beklenirken, Abdi’nin ziyareti ve temasları geleceğe yönelik umut verici adımlar olarak nitelendirildi.

Related Posts

Almanya’nın yeni Başbakanı Friedrich Merz kimdir?

Almanya’nın yeni Başbakanı Friedrich Merz, daha önce siyasi liderlik görevinde bulunmayan bir isim. Peki sıra dışı kariyeriyle dikkat çeken Friedrich Merz kimdir?

HSK seçimlerinde gerginlik: CHP seçimden çekildi!

TBMM Karma Komisyonu’nda yapılan Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) seçimlerini CHP, anayasa ve iç tüzük ihlali gerekçesiyle terk etti. CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, “HSK’ya seçtirdiğiniz isimlerle yargıyı rakiplerinizi telef etmek için kullanacaksınız bu yol yol değildir” dedi.

İsrail, Gazze operasyonunu genişletiyor: Hamas ‘artık görüşmenin anlamı yok’ dedi

İsrail, Gazze operasyonunu genişletiyor: Hamas ‘artık görüşmenin anlamı yok’ dedi

Özgür Özel’den Türkiye’yi ayağa kaldıracak suikast iddiası

Özel, Sırrı Süreyya Önder için AKM’de düzenlenen tören sonrası saldırıya uğramasıyla ilgili sert konuştu. CHP lideri ayrıca tutuklu bulunan İmamoğlu’yla ilgili suikast talimatı verildiğini iddia etti.

Trump’ın göçmenlere karşı statü değiştirme hamlesine mahkeme engeli

ABD’nin Boston 1. Temyiz Mahkemesi, Trump yönetiminin geçici koruma statüsündeki göçmenlerin yasal durumlarını sonlandırma girişimini onaylamadı. Mahkeme, İç Güvenlik Bakanlığının bu yöndeki talebini reddetti.

Ateş açtı aracına binerek kaçtı! Lokantada büyük panik

Antalya’da bir kişiye, kimliği henüz tespit edilemeyen şahıs tarafından pompalı tüfekle ateş açılması paniğe neden oldu.