Sadakataşı Afganistan’a Ramazan yardımı ulaştırdı

Sadakataşı, Afganistan’da Kumanya ve Zekât Dağıtımları Gerçekleştirdi

Ramazan çalışmalarını 30 ülkede sürdüren Sadakataşı, Afganistan’da bulunan ekibi aracılığıyla kumanya ve zekât dağıtımları gerçekleştirdi. Yardımların devamında kurulan iftar sofralarında 2 bin kişiye iftar ikram edildi.

Kumanya ve Zekât Dağıtımları

Dernek ekibi başkent Kabil’in yakınında bulunan Tengi kasabasında 2 bin aileye sıvı yağ, pirinç, barbunya, salça, makarna, şeker, tuz, çay, un ve deterjandan oluşan kumanya dağıtımı gerçekleştirdi. Sadakataşı ekibi yardımların devamında 700 kişiye zekât desteği sağladı.

2 Bin Kişiye İftar İkramı

Sadakataşı ekibi dağıtımlar sonrası Kabil’in 2 farklı bölgesinde vermiş olduğu iftarlarda 2 bin kişiyle bir araya geldi. Dernek Ramazan ayı içerisinde bölgede iftar sofraları kurmayı sürdürecek.

60 Kadına Dikiş Makinası

Gelir Temini Projeleri kapsamında dernek ekibi Wardak kentinde yaşayan 60 kadına dikiş makinası teslim etti. Dernek dünyanın dört bir tarafında gerçekleştirdiği Gelir Temini Projeleriyle kadınları meslek sahibi yaparak, aile ekonomilerine destek olmalarını sağlıyor.

Afganistan faaliyetleri hakkında bilgi veren Sadakataşı Derneği Başkanı Kemal Özdal yaptığı açıklamada; ‘‘Ramazan çalışmalarımızı bu yıl 30 ülkede gerçekleştiriyoruz. Afganistan çalışmaları kapsamında bölgede bulunan ekibimiz 2 bin aileye kumanya, 700 aileye zekât ulaştırdı. Kurduğumuz iftar sofralarında kardeşlerimiz oruçlarını açtı. Gelir Temini Projeleri kapsamında 60 kadına istihdam alanı sağladık. Yardımların bölgeye ulaşmasında katkısı olan bağışçılarımıza teşekkür ederiz.’’ İfadelerini kullandı.

Destek olmak için;

Sadakataşı’nın Ramazan çalışmalarına destek olmak için RAMAZAN yazıp 2989’a sms göndererek 50 TL destek olabilirsiniz. www.sadakatasi.org.tr adresi üzerinden bağış yapabilirsiniz. Detaylı bilgi için 0216 614 04 61 numaralı telefon üzerinden yetkililerle irtibata geçebilirsiniz.

KAYNAK: HABER7

Related Posts

Türkiye her 4 saatte bir sallandı: İşte en çok deprem olan iller…

Türkiye’de 2025’in ilk yarısında 18 binin üzerinde deprem meydana geldi. Türkiye’de ortalamanın üzerinde olan bu veriyle her 4 saatte 1 sarsıntı yaşandı. Buna göre, en çok deprem olan iller de belli oldu.

İkinci çağrıda üç yeni isim yer aldı: Öcalan’ın videosunda yanındaki kişiler kim?

İkinci çağrıda üç yeni isim yer aldı: Öcalan’ın videosunda yanındaki kişiler kim?

Bakan Ersoy duyurdu: Turizm başkenti Ankara oldu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Ankara’nın 2026 yılı için ‘Türk Dünyası Turizm Başkenti’ seçildiğini duyurdu. Bakan Ersoy, bu kararın Türk Devletleri Teşkilatı Turizm Bakanları 10. Toplantısı’nda alındığını belirtti.

Jet sosyetenin tatil cennetinde 1,5 kilogram altında dolaştı: Ortalığı birbirine kattı

Dünya jet sosyetesi ve milyarderlerinin tatil cenneti Mikonos’ta ki bir beach cluba gelen kolunda ve boynunda yaklaşık 1,5 kilogram altın ve pırlanta taşıyan kişi ilgi odağı oldu.

İstanbul’da sıcak havadan bunalanlar sahil ve parklarda vakit geçirdi

Hafta boyunca yapılan uyarıların ardından bugün kent genelinde ortalama sıcaklık 35 dereceye kadar yükseldi. Saat 13.20 itibarıyla sıcaklıklar Tuzla ve Çekmeköy’de 39, Şile’de 38, Eyüpsultan, Kartal, Sarıyer ve Ümraniye’de 37 derece ölçüldü. Sıcak …

AİHM’in hak ihlali kararı sonrası DEM Parti harekete geçti: Demirtaş için Meclis’te görüşme talebi

AİHM’in hak ihlali kararı sonrası DEM Parti harekete geçti: Demirtaş için Meclis’te görüşme talebi