Boykota esnaf da destek verdi

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından başlayan yurt genelindeki eylemlerde, üniversite öğrencilerinin çağrısıyla bugün başlayan 24 saatlik alışveriş boykotu, Ankara’da da karşılık buldu.

Kimi esnaf boykot nedeniyle kepenk kapatırken, dükkanını açan kimi esnaf da zarar etme pahasına boykotu desteklediklerini belirtti. Ankara genelinde açık olan kafe ve lokantalarda da müşterilerin az olduğu gözlemlendi.

“BU İKİ YÜZLÜLÜKTEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL”

Boykot kararını haklı bulduğunu ve kendisinin de hiçbir şey almadığını belirten bir vatandaşın sözleri şöyle oldu:

“İçinde bulunduğumuz durum gerçekten çok zor. Çok haksızlığa uğradık diyebilirim. Öğrencilerin yaptığı her türlü boykotu da sonuna kadar destekliyorum. Birlik olmadığı sürece bu durumdan çıkılmaz. Boykot işe yarar veya yaramaz gibi bir tahmin öne süremem ama umarım işe yarar. Bir kişinin yapmasıyla olmaz, herkesin katılmasıyla olur. O yüzden ben de katılma kararı aldım.”

Aynı Başkentli, yakın geçmişte boykot çağrısında bulunan iktidarın, bugün boykota katılanları “milli ekonomiye zarar verdikleri” gerekçesiyle eleştirilmesine ilişkin, “Daha önce desteklenen boykotlar olmuştu. Şu an karşı çıkılıyor. Bu iki yüzlülükten başka bir şey değil” dedi.

“Boykotun ülke genelinde ses getireceğini düşünüyorum”

Bir taksici esnafı da boykota ilişkin şöyle konuştu:

“Halkın bir şekilde, bazı şeylere tepki vermesi lazımdı. En son Sırbistan’da boykot örneğini gördük. Faydası görülen bir şey boykot. İnşallah bizim ülkemizde de gözü kapalı olan bir kesimin bazı şeyleri görmesine sebep olur. Bu vatan hepimizin. Kurtuluş Savaşı’nda nasıl atalarımız bu toprakları kimselere vermediyse bu zamandan sonra da başkasına kolay kolay geçeceğini düşünmüyorum. Üniversite öğrencileri geleceklerini yakarak bazı şeylere tepki gösteriyorsa, bazı insanların da düşünüp, empati yapması lazım. Ben taksi şoförüyüm. Geleceğimden kaygılıyım. Geleceğim olmadığı için mecburiyetten taksi şoförlüğü yapıyorum. Boykotun ülke genelinde ses getireceğini düşünüyorum. Ben de bugün alışveriş yapmadım. Ben de destekliyorum, hakkımızda hayırlısı olsun.”

“ÜLKEYE ADALET GELİRSE DAHA MUTLU OLACAĞIZ”

Devlet memuru olduğunu belirten bir başka Başkentli de boykota katıldığını belirterek, şunları kaydetti:

“Ülkede her anlamda adalet gelmesi lazım. Adli makamlara da güvenmez lazım. İşin siyasi boyutuna biz vatandaşlar girmek istemiyoruz ama yargının da adil karar vermesini istiyoruz. Dolayısıyla boykot ülkemiz için hayırlı olsun. Gerginliklerin bitmesini istiyoruz, ekonomik olarak refaha çıkmak istiyoruz, insanların alım gücünün yükselmesini istiyoruz. Bunun için de vatandaş olarak gerekeni yapmaya hazırız. Bugün ben alışveriş yapmadım. Bunu bir siyasi olgu olarak değil, Türkiye’nin geneline bir adalet mekanizmasının gelmesi açısından düşünüyorum. Ülkeye adalet gelirse biz vatandaşlar daha mutlu olacağız, devletimize güveneceğiz.”

“ALIM YAPMIYORUM, SATIŞ YAPIYORUM”

Bir kitap satıcısı da öğrencilerin başlattığı boykotun doğru bir karar olduğunu belirterek, “Haklı ve doğru bir karar olarak değerlendiriyorum. Destekliyorum. Esnaf olarak bana zararı dokunsa da destekliyorum çünkü uygulamalar haksız.” ifadelerini kullanırken, boykota katılıp katılmadığı sorulması üzerine de kitapçı, “Alım yapmıyorum, satış yapıyorum” yanıtını veridi.

Aynı esnaf, İmamoğlu’nun tutuklanmasına yönelik protestolar nedeniyle tutuklanan gençlerin serbest bırakılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

“Hak, hukuk, adalet, özgürlük, eşitlik diye bir şey kalmadı”

Bir çiğ köfte esnafı da öğrencilerin başlattığı boykotu desteklediğini belirterek, “Gençleri canıgönülden destekliyorum. İmamoğlu’nu canıgönülden destekliyorum. Ülke için yapılan zararlı ne varsa önlemini almak lazım. İnsanların tepki gösterme hakkı var. Ekonomik durum ortada. Hak, hukuk, adalet, özgürlük, eşitlik diye bir şey kalmadı. İnşallah herkes aklını başına toplar. Bu ülke hepimizin. Herkesin tepki hakkı vardır. Mesela ben size çiğ köfte satarken bir yanlışlık yapıyorsam sizin buna direnme hakkınız var” diye konuştu.

Related Posts

İstanbul’da tramvay seferlerine düzenleme

İstanbul’da İsrail’in Gazze’deki soykırımına tepki amacıyla düzenlenen yürüyüş nedeniyle T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı’ndaki bazı duraklarda sefer yapılamıyor.

Van’da 8 hırsız yakalandı

Van’da hırsızlık suçundan aranan 8 zanlı yakalandı.

Denizde kaybolan balıkçılar 55 gün sonra kurtarıldı

Ekvador Donanması’ndan yapılan açıklamaya göre, balıkçılar Peru’nun başkenti Lima’nın güneyindeki Pucusana Körfezi’nden denize açıldıktan iki gün sonra teknelerinde meydana gelen arıza nedeniyle iletişim ve navigasyon sistemleri devre dışı kaldı …

Pakistan ordusu Hindistan’ın 3 havalimanını hedef aldı

Hindistan ordusu, Pakistan’ın 3 havalimanını füzelerle hedef alırken, Pakistan ordusu da Hindistan’ın saldırılarına karşılık verdiğini açıkladı. Karşı saldırıda, Hindistan’daki Surat Garh, Sirsa, Bathinda ve Akhnoor havalimanlarının hedef alındığını aktarılan açıklamada, saldırıda Hindistan’a ait S-400 hava savunma sisteminin de Pakistan Hava Kuvvetlerine ait J-17 savaş uçağıyla hipersonik füzeyle imha edildiği kaydedildi.

ABD’de göçmenlerin tutulduğu ICE merkezini denetlemek isteyen belediye başkanı gözaltına alındı

Newark Belediye Başkanı Ras Baraka, protestocularla birlikte göçmen gözaltı merkezine izinsiz girmeye çalışırken gözaltına alındı.

Beyaz Saray Sözcüsünden flaş Gazze açıklaması

Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, düzenlediği basın brifinginde Gazze gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Leavitt, ABD’nin, savaş sonrası Gazze’de yeni yönetim yapılanması hususunu İsrail’le görüştüğü yönündeki haberlerin sorulması …