Garibana şahin yandaşa kuzu

Vakıfbank, Kredi Garanti Fonu Aracılığıyla 64 Milyar Liralık Kredi Toplam 85 Firmadan Geri Alamadı

Vakıfbank, Kredi Garanti Fonu aracılığı ile toplamda 64 milyar liralık kredi verdiği 85 firmadan geri ödeme alamadı. Firmalar borçlarını ödemediğinde Garanti Fonu da bu durumu ‘’Banka eksik işlem yapmış’’ diyerek kredileri üstlenmedi. Banka hesapları ve Sayıştay raporunda kodlanan firmalardan toplamda 64 milyar lira geri alınamıyor.

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Vakıfbank Genel Müdürüne Sert Sorular Yöneltti

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Vakıfbank Genel Müdürü Serdar Üstünsalih’e, ‘’Bin lira kredi kartı borcu olan vatandaşlara icra gönderiyorsunuz. Garibana şahin muamelesi yaparken, yandaş firmalara kuzu oluyorsunuz. Bu imtiyazlı firmalar kimler?” diye sordu. Tahtasız, TBMM KİT Komisyonu’nda yaptığı konuşmada, vatandaşların borç batağında olduğunu ve icra dosyalarının her geçen gün arttığını belirtti.

  • 143.6 Milyar TL Kredi Kullandırıldı

“Vakıfbank, 2017 yılından bu yana Kredi Garanti Fonu aracılığıyla toplamda 143.6 milyar TL kredi kullandırdı. Bu krediler arasında yer alan 85 firma, toplamda 64 milyon TL kredi kullanmış ama geri ödeme yapmamıştır. Bankanın hatalı işlemleri nedeniyle Kredi Garanti Fonu, bu kredileri üstlenmemektedir. Sorumlularla ilgili olarak Sayıştay raporunda soruşturma açılması talep edilmektedir. 85 firma için bilinçli olarak hataya düşülmüş olabileceği ihtimali üzerinde durulmaktadır. Gariban vatandaşın bin liralık kredi kartı borcu için icra işlemi başlatan banka, bu kadar büyük miktarlardaki borçlarla ne yapıyor? Garibana şahin, iktidarın yakın olduğu firmalara kuzu kesilmektedir.”

İşte Mysterious Company’den Özgür Karabat

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Sayıştay’ın bulguları üzerine gizemli bir firma hakkında şunları söyledi: “Sayıştay raporunda belirtilen 10 milyar 546 milyon liralık kredi var. Bu kredi, Erzurum şubesinden kullandırılan bir kredi olarak bilinmektedir. Başlangıçta 300 milyon dolar karşılığı orta vadeli kredi verilen firmanın, yükümlülüklerini yerine getirememesi sonucunda tekrar yeni bir kredi alması dikkat çekicidir. Bu durumda şirketin 10 milyar lira civarında borcu olduğu düşünüldüğünde, piyasalarda bilinmemesi ne kadar normaldir?”

Related Posts

Evlenecek çiftlere yeni kampanya geliyor: Tarih belli oldu

Bakan Göktaş, 2025 Aile Yılı kapsamında evlenecek çiftlere yönelik yeni bir destek kampanyası başlatacaklarını duyurdu. Kampanya detaylarının 30 Nisan Çarşamba günü açıklanacağını belirtti.

Küresel piyasalarda ticaret rüzgârı: İyimserlik artıyor, gözler ABD-Çin görüşmelerinde

ABD’nin korumacı ticaret adımlarıyla başlayan belirsizlik süreci, tarifelere ilişkin müzakere umutlarıyla yerini temkinli iyimserliğe bırakıyor. Çin ile müzakerelere dair karışık mesajlar ve Avrupa ile sürdürülen pozitif görüşmeler piyasaları yukarı taşırken, yatırımcılar ABD’den gelecek istihdam ve büyüme verilerine odaklandı. Avrupa’da risk iştahı artarken, altın ve petrol düşüşte; Erdoğan ise bugün İtalya’ya gidiyor.

Tam ve ağır hasarlı araçlar ile ilgili önemli değişiklik! Kriterler yeniden belirlendi

Trafik sigortalarında tam veya ağır hasarlı araç tespiti ile ilgili önemli değişikliğe gidildi. SEDDK, kriterler yeniden belirlendi. İşte o detaylar…

Avrasya Tüneli, dünyada Mavi Nokta Sertifikası alan ilk proje oldu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Avrasya Tüneli’nin dünyada Mavi Nokta Ağı Sertifikası’nı alan ilk ulaştırma projesi olduğunu duyurdu. Bakan Uraloğlu, “Ülkemizden de ilk defa bir proje Mavi Nokta Ağı Sertifikası aldı. Avrasya Tüneli aynı zamanda dünya genelinde sertifikasyon sürecini başarıyla tamamlayan ilk dört projeden biri oldu.” dedi.

Piyasalarda neler yaşandı?

Bu hafta küresel piyasalarda uluslararası finans kuruluşlarının büyüme tahminleri yakından izlenirken yurt içinde TCMB verileri ve Bakan Şimşek’in ABD temasları dikkat çekti.

Fırsatçılara dev ceza: 1.5 milyar TL

İlk yardım ekipmanlarından çadıra, deprem çantasından ihtiyaç malzemelerine kadar deprem döneminde fahiş fiyat artışı yapan işletmeler tek tek tespit ediliyor. Ticaret Bakanlığı, usulsüzlük tespiti yapılan 1079 ürünün her birine 1.4 milyon lira ceza verirse toplam 1.5 milyar liralık ceza kesilebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir