Gözler gram altındaydı, bakın nisanda en çok hangisi kazandırdı?

TÜİK: Nisan Ayında En Çok Kazandıran ve Kaybettiren Yatırım Araçları Açıklandı

TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre nisan ayı finansal yatırım araçlarının reel getiri oranları ortaya konuldu. En yüksek kazandıran yatırım aracı külçe altın olurken, en çok kaybettiren yatırım aracı ise BIST 100 endeksi oldu.

Nisan Ayında Yatırım Araçlarının Performansı

Nisanda aylık en yüksek reel getiri oranlarına göre, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 8,8 ve TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 8,54 ile külçe altın öne çıktı.

Yatırım araçlarının performansına göre, euro Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 4,07, mevduat faizi (brüt) yüzde 0,44 getiri sağlarken, dolar yüzde 0,03, DİBS yüzde 7,39 ve BIST 100 endeksi yüzde 9,93 kayba uğrattı.

TÜFE ile indirgendiğinde, euro yüzde 3,83, mevduat faizi (brüt) yüzde 0,2 getiri sağlarken, dolar yüzde 0,26, DİBS yüzde 7,6 ve BIST 100 endeksi yüzde 10,14 kayıp yaşattı.

Külçe altın, üç aylık değerlendirmede en yüksek reel getiri oranlarıyla öne çıkarken, BIST 100 endeksi aynı dönemde en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

Altın ve BIST 100 Endeksinde 6 Aylık Performans

Altın, Yİ-ÜFE ve TÜFE ile indirgendiğinde en yüksek reel getiri oranlarıyla dikkat çekerken, BIST 100 endeksi en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

En Kazançlı Yatırım: Külçe Altın

Yıllık bazda değerlendirildiğinde külçe altın, Yİ-ÜFE ve TÜFE ile indirgendiğinde en yüksek reel getiri oranlarına sahip yatırım aracı olarak öne çıktı.

Yıllık bazda diğer yatırım araçlarına bakıldığında, mevduat faizi (brüt) ve euro getiri sağlarken, DİBS, dolar ve BIST 100 endeksi kayıplar yaşattı.

TÜFE ile indirgendiğinde, mevduat faizi (brüt) getiri sağlarken, euro, DİBS, dolar ve BIST 100 endeksi kayıplara neden oldu.

Related Posts

İstanbul’da ekmeğe zam: Yeni fiyatlar belli oldu

İstanbul’da ekmeğin azami fiyatı yeniden belirlendi. İTO Meclisi’ne sunulan teklife göre 200 gram ekmek 15 TL’ye kadar satılabilecek. Adalar’da ise bu rakam 16,5 TL’yi bulabilecek. İşte ayrıntılar…

Ped değil, altın paket: Kişisel bakım da artık lüks

Enflasyondaki dalgalanmalarla birlikte her ürüne de ayrıca zam geldi. Bu ürünlerden biri de kadınlar için çok önemli olan hijyenik pedler oldu. Kadınlar temel kişisel bakım ürünlerinin fiyatlarını karşılamak konusunda artık güçlük çekiyor. Bu yıl en uygun hijyenik pedin fiyatı 69,90 lira, en yüksek fiyatlı ped ise 400 lira.

Bakan Şimşek’ten cari açık mesajı: Beklentiler doğrultusunda gerçekleşti

Bakan Şimşek’ten cari açık mesajı: Beklentiler doğrultusunda gerçekleşti

Çalışma Örgütü’nden Türkiye yorumu: Asgari ücreti arttırmak doğru değil

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Direktörü Yasser Hassan, asgari ücretin belirlenmesinde sadece enflasyon değil, yaşanabilirlik ölçütlerinin dikkate alınması gerektiğini belirtti. Hassan, ücretlerin enflasyon oranına bire bir …

Ödemesini geciktiren araç sahiplerinin banka hesaplarına haciz konuluyor: Son tarih 31 Temmuz!

Araç sahiplerinin her yıl iki taksitte ödediği Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV)’nin 2025 yılına ait ikinci taksit ödemeleri 1 Temmuz itibarıyla başladı. 31 Temmuz’da sona erecek olan ödeme süresi içinde yükümlülüğünü yerine getirmeyen mükellefleri ağır yaptırımlar bekliyor.

Rekabet Kurumu soruşturmayı tamamladı: OPET’e 131 milyon TL ceza kesildi

Rekabet Kurumu soruşturmayı tamamladı: OPET’e 131 milyon TL ceza kesildi