Dünya diken üstünde: Hindistan hükümeti tüm izinleri iptal etti

Delhi Hükümeti, Tüm Kamu Görevlilerinin İzinlerini İptal Etti

Delhi hükümeti, Hindistan ile Pakistan arasındaki artan gerilim nedeniyle tüm kamu görevlilerinin izinlerini ikinci bir emre kadar iptal etti. Hizmetler Departmanı tarafından geç saatlerde yayımlanan resmi açıklamada, mevcut durum ve olası acil durumlara hazırlık kapsamında hiçbir personele izin verilmeyeceği bildirildi.

Kararın, Pakistan’a yönelik düzenlenen ‘Operation Sindoor’ askeri harekâtı sonrası alınması dikkat çekti. Hindistan, 22 Nisan’da Pahalgam’da 26 sivilin yaşamını yitirdiği terör saldırısının ardından çarşamba günü Pakistan ve Pakistan kontrolündeki Keşmir’deki terör altyapılarını hedef aldı.

Perşembe akşamı, Jammu, Pencap ve Racastan’da şüpheli Pakistan drone saldırıları Hindistan hava savunma sistemleri tarafından etkisiz hale getirildi. Ardından gelen patlama sesleri, karartma uygulamaları ve hava saldırısı sirenleri bölgelerde paniğe yol açtı. Himachal Pradesh eyaletindeki Dharamshala kentinde oynanan IPL kriket maçı da yarıda bırakıldı.

Pencap’ta tüm eğitim kurumları üç günlüğüne kapatılırken, Haryana eyaletine bağlı Panchkula’da da benzer bir karar alındı. Gurugram içinse beklenen okul tatil kararı henüz açıklanmadı.

Delhi’de tüm kaymakamlar, sağlık ve afet yönetimi hazırlıklarını değerlendirmek üzere toplantılar düzenliyor.

Related Posts

MHP’li İzzet Ulvi Yönter’den süreç açıklaması: ‘Dananın kuyruğu birkaç gün içinde kopacak’

Terör örgütü PKK’nin cuma günü (11 Temmuz) Irak’ın Süleymaniye kentinde silah bırakması beklenir iken MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter’den de çarpıcı bir açıklama geldi. Yönter sürece ilişkin, “Dananın kuyruğu birkaç gün içinde kopacak” dedi.

Özgür Özel, topu Erdoğan’a attı: ‘Gerginliği azaltma işi benim işim değil’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, siyasette hava gerginleşiyor diye geri adım atmayacaklarını belirterek, “Cumhuriyet Halk Partisi bir adım geri atarsa bu ülkeyi yüzyıl geriye götürmeyi kafaya takmışlar. Biz bir santim eğilirsek bu millete diz çöktürecekler. Onun için yani böyle devam edeceklerse inceldiği yerden kopar. Gerginliği azaltma işi benim işim değil. Çünkü gerginliği başlatan ben değilim” açıklamasını yaptı.

Türkiye her 4 saatte bir sallandı: İşte en çok deprem olan iller…

Türkiye’de 2025’in ilk yarısında 18 binin üzerinde deprem meydana geldi. Türkiye’de ortalamanın üzerinde olan bu veriyle her 4 saatte 1 sarsıntı yaşandı. Buna göre, en çok deprem olan iller de belli oldu.

İkinci çağrıda üç yeni isim yer aldı: Öcalan’ın videosunda yanındaki kişiler kim?

İkinci çağrıda üç yeni isim yer aldı: Öcalan’ın videosunda yanındaki kişiler kim?

Bakan Ersoy duyurdu: Turizm başkenti Ankara oldu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Ankara’nın 2026 yılı için ‘Türk Dünyası Turizm Başkenti’ seçildiğini duyurdu. Bakan Ersoy, bu kararın Türk Devletleri Teşkilatı Turizm Bakanları 10. Toplantısı’nda alındığını belirtti.

Jet sosyetenin tatil cennetinde 1,5 kilogram altında dolaştı: Ortalığı birbirine kattı

Dünya jet sosyetesi ve milyarderlerinin tatil cenneti Mikonos’ta ki bir beach cluba gelen kolunda ve boynunda yaklaşık 1,5 kilogram altın ve pırlanta taşıyan kişi ilgi odağı oldu.