Eski dekanın yalanı ortaya çıktı: YÖK kararı verdi

Akdeniz Üniversitesi’nin Eski Dekanı Prof. Dr. Mehmet Altunkaya’nın Profesörlük Kadrosu İptal Edildi

Akdeniz Üniversitesi’nde eski rektör Prof. Dr. Mustafa Ünal döneminde rektör yardımcılığı yapan ve Hukuk Fakültesi’nin de uzun yıllar dekanlığını yapmış olan Mehmet Altunkaya’nın profesörlük kadrosu hakkında YÖK Başkanlığı’ndan karar çıktı.

Altunkaya’nın profesörlük kadrosuna atanmasında kullanılan makalelerin gerçekte hiç yayımlanmadığı, diğer bir makalenin de kadroya atanmak için gereken özellikleri taşımadığı halde taşıyormuş gibi gösterildiği ve bir Alman akademisyenin kitabını yüzde 99 oranında kopyaladığı tespit edildi. Bu nedenle Altunkaya’nın profesörlük unvanı iptal edildi ve YÖK Başkanlığı tarafından onaylandı.

Yapılan inceleme sonucunda, profesörlük kadrosuna atanma işlemi geri alınan Altunkaya’nın doçent olarak atanmasına YÖK Yürütme Kurulu tarafından uygun bulundu.

Neden Profesörlük Unvanı İptal Edildi?

Mehmet Altunkaya’nın akademik ünvanlarını hak etmediği ve sahte belgelerle profesörlük kadrosuna atandığı iddiaları üzerine Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü soruşturma başlattı. Yapılan incelemelerde, Altunkaya’nın profesörlük kadrosuna atanmasında kullanılan makalelerin gerçekte yayımlanmadığı, diğer makalenin de gerekli özellikleri taşımadığı belirlendi.

Ağır İntihal ve Kötü Çeviri Şikayeti

Altunkaya’nın profesörlük kadrosuna atanmasında kullanılan kitabın yüzde 99’unun kötü çeviriyle oluşturulduğu tespit edildi. Şikayet üzerine Akdeniz Üniversitesi tarafından oluşturulan bilirkişi heyeti, kitabın çevirisinde ağır intihal ve kötü çeviri yapıldığı sonucuna vardı.

Altunkaya ise iddialara karşı savunmasında, eserin Türkiye’de benzerinin bulunmadığını ve Almanca kaynaklardan yararlandığını belirtti. Ayrıca çeviri programlarının o dönemde bulunmadığını ve aşırı yararlanmanın etik ihlal olmadığını savundu.

Profesörlük Unvanının İptali

Yapılan soruşturma sonucu Akdeniz Üniversitesi Yönetim Kurulu, 22 Mayıs 2025 tarihinde Mehmet Altunkaya’nın profesörlük kadrosunu iptal etti. Kararda, Altunkaya’nın gerekli nitelik ve sayıda yayına sahip olmadığı, yanıltıcı bilgiler vererek profesörlük kadrosuna atandığı belirtildi. Bu nedenle profesörlük kadrosuna atanma işlemi geri alındı.

Related Posts

10 HAZİRAN SÜPER LOTO SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI 2025 (Tek tıkla hızlı öğren) | Sisal Şans Milli Piyango Online canlı Süper Loto çekiliş sonuçları açıklandı: 30 milyon TL’yi aşan ikramiye devretti!

Süper Loto sonuçları sorgulama ekranı 10 Haziran 2025 Milli Piyango Online üzerinden erişime açıldı. Sisal Şans tarafından haftanın 1. Süper Loto canlı çekilişi, 10 Haziran 2025 Salı akşamı noter huzurunda tamamlandı. Milli Piyango TV Youtube kanalından da yayınlanan çekiliş sonrası bu akşamki Süper Loto çekiliş sonuçları ve hangi numaraların kazandırdığı belli oldu. Çekilişte 6 bilen çıkmayınca tam 30 milyon 582 bin 109 TL ikramiye devretti. 5 bilen 16 kişi de 113.275,6 TL kazandı. Süper Loto sonucu sorgulama ekranı millipiyangoonline.com üzerinden tek tıkla ikramiyeler öğrenilebiliyor. Peki, bugünkü Süper Loto’da hangi numaralar kazandırdı? İşte, 10 Haziran 2025 Süper Loto sonucu sorgulama online ekranı ve çekiliş sonuçlarıyla ilgili bilgiler.

Yarın okullar tatil mi 10 Haziran 2025 Salı? | Yarın okullar açılıyor mu, okul var mı? İşte Kurban Bayramı sonrası okulların açılış tarihi!

Yarın okullar açılıyor mu 10 Haziran 2025 Salı günü öncesi milyonlarca öğrenci ve velini gündemine geldi. Bu sene 6 Haziran-9 Haziran tarihlerinde idrak edilen Kurban Bayramı tatilinin ardından yaklaşık 20 milyon öğrenci, dört buçuk günlük tatilin ardından yeniden ders başı yapacak. 2024-2025 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin tamamlanmasına kısa süre kalırken, bayram tatili sonrası okullar ne zaman açılacak? sorusu da öne çıkan konulardan oldu. Tatil yerlerine yada memleketlerine giden vatandaşlar da okulların açılış tarihine göre planlarına yön verecekler. Öte yandan bu sene karneler 20 Haziran Cuma günü verilecek ve yaz tatili başlayacak. Peki, yarın okullar tatil mi? 10 Haziran 2025 Salı yarın okul var mı? İşte, MEB takvimi ile ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için bayram sonrası okulların açılış tarihi.

GİRESUN BAYRAM NAMAZI SAATİ 2025 KURBAN BAYRAMI || Giresun bayram namazı saat kaçta, ne zaman? Diyanet Kurban Bayramı namaz vakitleri

Giresun bayram namazı saati belli oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı, il il Kurban Bayramı bayram namazı saati diyanet.gov.tr ile paylaştı. 2025 Kurban Bayramı 1. günü 6 Haziran Cuma günü idrak edilecek. Bayramın ilk günü bayram namazı da eda edilecek. Bayram namazı saatleri Diyanet’in namaz saatleri üzerinden öğrenilebiliyor. Peki, Giresun bayram namazı saat kaçta? Diyanet Giresun Kurban Bayramı namaz vakitleri 2025

DİYARBAKIR BAYRAM NAMAZI SAATİ 2025 || Diyarbakır’da Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınacak? İşte Diyanet Bayram Namazı saatleri: Diyarbakır

Diyarbakır bayram namazı saati 2025 Kurban Bayramı sabahı Diyarbakır il genelindeki cami ve mescitlerde bayram namazlarını eda etmek isteyen inanalar tarafından merak edilip araştırılıyor. Bilindiği üzere bayram namazı, güneş doğum saatinden yaklaşık 40 – 50 dakika sonra kılınır. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tüm iller için olduğu gibi Diyarbakır için de bayram namazı saati hesaplaması yapılıp kamuoyuyla paylaşıldı. Peki, 2025 Kurban Bayramı Diyarbakır bayram namazı saat kaçta? Diyanet İşleri Başkanlığı verileri doğrultusunda hazırlanan Hürriyet 2025 Kurban Bayram Namazı saatleri sayfası üzerinden merak ettiğiniz tüm illerin bayram namazı vaktini sorgulayabilirsiniz. İşte Diyarbakır bayram namazı saati…

Öğretmenlerin iller arası isteğe bağlı yer değiştirme sonuçları yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığınca, öğretmenlerin iller arası isteğe bağlı yer değiştirme sonuçları yayımlandı. Ataması gerçekleşen öğretmenler, ilişik kesme işlemlerini 27 Haziran’dan itibaren yapabilecek.

YENİ İNFAZ DÜZENLEMESİ SON DAKİKA – 1 HAZİRAN 2025 || 10. Yargı Paketi Meclis’ten geçti mi, ne zaman yürürlüğe girecek? Genel af gelecek mi, mahkumlara af çıkacak mı?

10. Yargı Paketi infaz düzenlemesi son dakika gelişmeleri günün öne çıkan gündem başlıkları arasında yer alıyor. İnfaz paketi kanun teklifi son durum gelişmeleri yakından takip ediliyor. TBMM Adalet Komisyonunda, “10. Yargı Paketi” olarak bilinen Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı. Bununla birlikte genel af çıkacak mı, 10. Yargı Paketi maddeleri neler sorusu da gündeme geldi. Ayrıca düzenlemeyle Anayasa Mahkemesinin iptal kararı uyarınca İcra ve İflas Kanunu’nda da değişikliğe gidiliyor. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, düzenleme ile ilgili yaptığı açıklamada cezaların etkinliğinin artırılacağını belirtirken, ‘9 farklı kanunda veya maddede değişikliğe gidiyoruz. Bu kanun teklifi başlangıç, devamı da gelecek.’ dedi. Peki 10. Yargı Paketi Meclis’ten geçti mi, ne zaman yürürlüğe girecek? Genel af gelecek mi, mahkumlara af çıkacak mı? İşte 10. yargı paketi infaz dü