Milyonları ilgilendiriyor! Okul servislerine ve toplu taşıma araçlarına zorunluluk getirildi

Okul Servislerine ve Toplu Taşıma Araçlarına Zorunluluk Getirildi

Ülkemizde milyonlarca vatandaşı ilgilendiren önemli bir uygulama hayata geçirildi. Artık tüm okul servisleri ve toplu taşıma araçlarına kamera, görüntü kayıt cihazı, acil durum butonu ve takip cihazı takılacak.

Yeni uygulama kapsamında 112 Acil Çağrı Merkezi ile entegre çalışacak olan cihazlar zorunlu hale getirildi. Montaj süreci detayları belirlenirken, firmaların ve cihaz sağlayıcıların Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından belgelendirileceği açıklandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Duyurusu

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, “Milli Teknoloji Hamlesi” başlığıyla yaptığı duyuruda araçlara takılacak kamera sistemi, görüntü kayıt cihazı, acil durum butonu ve takip cihazlarına ilişkin teknik kriterlerin yeniden düzenlendiğini belirtti. Uygulama detayları TSE tarafından belirlenen “Seri Montaj Belgelendirme Yönergesi” ile belirlendi.

Firmaları TSE Açıklayacak

112 Acil Çağrı Merkezine entegre çalışabilen cihaz setlerini sağlayan firmalara “Montaja Uygun Cihaz Belgesi” verilecek ve bu firmalar TSE’nin web sitesinden duyurulacak.

Uygulama Başladı

Tüm bu düzenlemeler kapsamında cihazların montaj işlemleri artık, 14 Temmuz 2025 tarihi itibarıyla, okul servis aracı tadilatı yapan firmalar tarafından gerçekleştirilebilecek. Ayrıca, Türkiye’de belirli sayıda servis noktasına ulaşılması şartıyla yeni firmaların da seri montaj izni alması sağlanacak.

112 İle Entegre

Montajın ardından cihazların çalışır durumda olduğu kontrol edilecek ve uygun maliyetli SIM kartlar aracılığıyla 112 ile veri iletişimi kurularak daha güvenli seyahatler sağlanacak.

Yeni düzenlemeyle;

  • Cihaz tedariğinden sorumlu firmalar ve montaj faaliyetini yürüten firmalar ayrılacak.
  • Cihaz setleri standart hale getirilecek.
  • Araçlara kaliteli, izlenebilir ve güvenli cihaz montajı yapılacak.
  • Cihaz-araç eşleşmesiyle İçişleri Bakanlığı tarafından konum takibi kolaylaştırılacak.

Uygulamaya öncelikle okul servisleriyle başlanacak ve ardından tüm toplu taşıma araçlarına uygulanacak. Cihaz bilgileri, araçların şasi numaralarıyla eşleştirilecek ve kolayca izlenebilecek.

Related Posts

Trump’ın beklemediği protesto: Podyuma çıktı, tribünler yuhaladı

FIFA Kulüpler Dünya Kupası finalinde sahneye çıkan ABD Başkanı Donald Trump, kupayı Chelsea’ye takdim ettiği törende yoğun protestoyla karşılaştı. Tribünlerdeki yuhalamalar, Trump’ın Jeffrey Epstein skandalındaki tavrından göçmen politikalarına kadar biriken toplumsal tepkileri gözler önüne serdi.

Trump, Epstein dosyalarının sürekli gündemde tutulmasına tepki gösterdi: Kimsenin önemsemediği biri

Trump, Epstein dosyalarının sürekli gündemde tutulmasına tepki gösterdi: Kimsenin önemsemediği biri

Kanalda eski koltukla tehlikeli eğlence: Adanalı çocuklar kamerada

Adana’da kavurucu sıcaklıklar etkisini sürdürürken, her yaz onlarca kişinin ölümüne neden olan kanallara giren bazı çocuklar akıntıya kapılmamak için eski bir koltuğu kayık gibi kullanarak tehlikeli sulara atladı.

MHP’li İzzet Ulvi Yönter’den süreç açıklaması: ‘Dananın kuyruğu birkaç gün içinde kopacak’

Terör örgütü PKK’nin cuma günü (11 Temmuz) Irak’ın Süleymaniye kentinde silah bırakması beklenir iken MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter’den de çarpıcı bir açıklama geldi. Yönter sürece ilişkin, “Dananın kuyruğu birkaç gün içinde kopacak” dedi.

Özgür Özel, topu Erdoğan’a attı: ‘Gerginliği azaltma işi benim işim değil’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, siyasette hava gerginleşiyor diye geri adım atmayacaklarını belirterek, “Cumhuriyet Halk Partisi bir adım geri atarsa bu ülkeyi yüzyıl geriye götürmeyi kafaya takmışlar. Biz bir santim eğilirsek bu millete diz çöktürecekler. Onun için yani böyle devam edeceklerse inceldiği yerden kopar. Gerginliği azaltma işi benim işim değil. Çünkü gerginliği başlatan ben değilim” açıklamasını yaptı.

Türkiye her 4 saatte bir sallandı: İşte en çok deprem olan iller…

Türkiye’de 2025’in ilk yarısında 18 binin üzerinde deprem meydana geldi. Türkiye’de ortalamanın üzerinde olan bu veriyle her 4 saatte 1 sarsıntı yaşandı. Buna göre, en çok deprem olan iller de belli oldu.