Yargıtay’dan Boşanma Kararı: Eşine Hakaret Eden Adam Nafaka Ödeyecek

Yargıtay, “Öküz, Çok Yiyorsun” Diyerek Hakaret Eden ve Üzerine Yürüyen Erkeğin Nafaka Kararını Onayladı

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, eşine “öküz, çok yiyorsun” diyerek hakaret eden, üzerine yürüyen ve evden kovan erkeği boşanma davasında kusurlu sayılarak nafaka ödemesine ilişkin kararı onadı.

Daire kararına göre, Isparta’da yaşayan bir kişi, eşinin akraba ve tanıdıklarının sık sık evlerine misafirliğe geldiğini, bu nedenle ekonomik olarak zorlandığını, konuyla ilgili eşini uyarmasına rağmen, kadının bunu dikkate almadığını belirterek boşanma davası açtı.

Davalı kadın ise eşinin iddialarının asılsız olduğunu, erkeğin kendisine hakaret ettiğini, tehditlerde bulunduğunu, kendisine işçi muamelesi yaptığını belirterek karşı dava açtı. Kadın, lehine karar verilerek, erkeğin nafaka ile tazminat ödemeye hükmedilmesini talep etti.

Yargılamayı yapan Isparta 2. Aile Mahkemesi, erkeğin, kadına yönelik iddialarını ispatlayamadığı, “misafirlerin gelişine karşı çıkmasına rağmen kadının eve ısrarla yatılı misafir kabul ettiğinin sabit olmadığını” tespit etti.

Mahkeme, kadına “öküz, çok yiyorsun” diyerek hakaret eden, üzerine yürüyen, evden kovan erkeği tam kusurlu bularak tarafların boşanmasına, erkeğin kadına 7 bin 500 lira yoksulluk nafakası ödemesine, ayrıca 7 bin 500 lira maddi, 7 bin 500 lira da manevi tazminat ödemesine hükmetti.

Kararın istinafa taşınması üzerine Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 2. Hukuk Dairesi, eve sıklıkla misafir kabul etmesi nedeniyle kadının da erkek ile eşit kusurlu olduğunu kabul ederek, kadına maddi ve manevi tazminat ödenmesi kararlarını kaldırdı.

İstinaf, tarafların boşanmalarına ve erkeğin kadına nafaka ödemesine ilişkin kararı ise hukuka uygun buldu.

İstinaf kararına yapılan itiraz üzerine dosya Yargıtay’a geldi.

Temyiz incelemesini yapan Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, istinaf kararını hukuka uygun bularak onadı.

Dairenin kararında, istinaf kararlarının bozulmasının 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu’nun 371. maddesinde yer alan sebeplerden birinin varlığı halinde mümkün olduğu belirtilerek, “Temyizen incelenen karar, tarafların karşılıklı iddia ve savunmalarına, dayandıkları belgelere, uyuşmazlığa uygulanması gereken hukuk kuralları ile hukuki ilişkinin nitelendirilmesine, dava şartlarına, yargılama ve ispat kuralları ile kararda belirtilen gerekçelere göre usul ve kanuna uygundur.” ifadeleri kullanıldı.

Related Posts

Alevileriin gündemi: Başkanlıkta neler değişti… Yeni başkan yeni umut

Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığında Ali Rıza Özdemir gitti, Esma Ersin geldi. Bu durum camiada olumlu karşılanırken, başkanlığın, bakan yardımcısından bakana bağlanması “ilk aşama gerçekleşti” şeklinde yorumlandı. Konuyla ilgili Cem Vakfı Kurucu Üyesi Ercan Güvenç, Odatv’ye konuştu.

MHP bu sözleri yalanlamadı: Siyaset kulisleri çalkalanıyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin birkaç ay önce MHP milletvekilleriyle yaptığı toplantıda, “Cumhurbaşkanı’nın iki yardımcısı olsun, biri Kürt, diğeri Alevi olsun” dediği iddia edilmişti. Bu iddianın ardından tepkiler büyürken MHP’den hala yalanlama gelmedi.

Hikmet Hacıyev: Dezenformasyonla Mücadelede Başarı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hacıyev, 2. Karabağ Savaşı’ndaki dezenformasyona değindi.

Japonya’da üst meclis seçimleri için oy verme işlemleri başladı

Japonya’da halk, üst meclis seçimleri için sandık başına gitti. Seçim sonucunun, Başbakan İşiba Şigeru liderliğindeki koalisyon hükümetinin geleceği üzerinde belirleyici olması bekleniyor.

Nesrin Topkapı hayatını yazdı

Nesrin Topkapı, Beyoğlu’nda Süslü Saksı Sokak’ta başlayan ve mesleğinde zirveye çıktığı, zaman zaman takılıp sendelediği hayatını ‘Nesrin Topkapı: Otobiyografi’ kitabında kaleme aldı.

Rusya’da 6,7 büyüklüğünde deprem

Rusya’nın Kamçatka bölgesinin açıklarında 6,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntının yerin 10 kilometre derinliğinde olduğu açıklandı.