İzmir Körfezi’nde bilindik manzara: Kötü koku her yeri sardı

İzmir Körfezi’nde geçen yıl toplu balık ölümleri sonrası bölgede hakim olan pis koku, bu yıl da duyulmaya başladı. Körfezde bu yıl toplu balık ölümlerine rastlanmazken, pis koku hava sıcaklığının artmasıyla yeniden ortaya çıktı.

Sahilde yürüyüşe çıkan ve burada vakit geçirmek isteyenler, pis kokudan rahatsız olduklarını dile getirdi.

Kentte yaşayan Murat Özdemir (44), “Son günlerde kötü koku yine başladı. İnsanlar sahil kenarına gelmek istemiyor. Hava sıcak, normalde serinlemek ya da vakit geçirmek için sahil kenarları uygun olmasına rağmen koku nedeniyle pek durulmuyor. Bu koku zamanla insanı hasta bile eder” dedi.

‘SAHİLDE KOKUDAN YÜRÜYEMEDIK’

Vatandaşlardan Emrah Eser (38) ise “Bu sene birkaç kez geldik. Daha önce geldiğimizde böyle bir koku yoktu ama yeniden başlamış. Kötü koku yoğun bir şekilde duyuluyor. Daha temiz bir çevrede yaşamayı hak ediyoruz. Gerekli adımların atılmasını isteriz. Buraya stres atmaya geliyoruz. Deniz de kirli. Bu nedenlerden dolayı sahil kenarında rahat rahat yürüyemiyoruz. Bu şekilde devam ederse sahile gelmenin de bu kokuyu çekmenin de bir anlamı yok” diye konuştu.

Related Posts

Silivri’de Yaya Güvenliği Tehlikede

Silivri’deki alışveriş merkezi yakınında yayalar, tehlikeli bir şekilde araçların arasından geçiyor.

Kütahyaspor, Çorluspor’u 3-2 Yendi

Kütahyaspor, yeni sezon hazırlık maçında Çorluspor 1947’yi 3-2 mağlup etti.

Okan Buruk, Pep Guardiola’yı solladı

Galatasaray, son 112 lig maçında 291 puan toplayarak 2.59’luk puan ortalamasına ulaştı. Bu başarı ile Galatasaray’ın teknik direktörü Okan Buruk, 2008-2012 yılları arasında Barcelona ile tarih yazan Pep Guardiola’nın rekorunu geride bıraktı.

Türkeli’de Otomobil Dereye Devrildi, 3 Yaralı

Sinop’un Türkeli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü dereye devrildi, 3 kişi yaralandı.

Bakanlık doğruladı: 6 binden fazla öğrencinin vizesi iptal edildi

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) 6 bin öğrencinin vizesinin çeşitli nedenlerle iptal ettiğini doğruladı.

İzmir’de 271 ton tavuğa el konuldu

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, İzmir’deki bir işletmede yapılan kontrol sonucunda, 271 bin 897 kilogram muhtelif güvenilir olmayan tavuk ürününe, ihtiyati tedbir amaçlı muhafaza altına aldı. Firma hakkında da yasal işlem başlatıldı.