ABD’de güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı

ABD, İsrail ve İran Arasındaki Gerilime Odaklandı

Dünya, Orta Doğu’da yaşanan İsrail ve İran arasındaki karşılıklı saldırılarla çalkalanıyor. ABD Başkanı Donald Trump yaptığı açıklamalarla gündemi belirlerken, ABD ordusunun 250. kuruluş yıl dönümü kutlamaları için Washington’da askeri geçit töreninin hazırlıkları başladı. Tören için titiz güvenlik önlemleri alındı.

ABD Başkanı Donald Trump, İran’a karşı İsrail’in gerçekleştirdiği askeri operasyonları desteklediklerini ifade ederek, bu operasyonları “çok başarılı bir saldırı” olarak nitelendirdi.

Trump, CNN’e yaptığı açıklamada, İsrail’in İran’a yönelik askeri eylemlerine desteğini açıkça ortaya koyarak “Tabii ki İsrail’i destekliyoruz, bunu herkes bilmeli. Daha önce hiç olmadığı kadar net bir şekilde destekliyoruz.” dedi.

Geçtiğimiz aylarda İran’a 60 günlük bir anlaşma süresi tanıdıklarını hatırlatan Trump, “Bugün 61. gün. Artık İran’ın harekete geçme zamanı geldi.” şeklinde konuştu.

Nükleer müzakerelerde İran ile anlaşma sağlanması için çağrıda bulunan Trump, “Geç olmadan anlaşmaya varmaları gerekiyor. Onlar için zaman daralıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Trump, İran hükümetine hitaben, “Uyarılarımızı dikkate almaları gerekiyordu.” dedi.

Related Posts

Bakan Fidan Iraklı ve Ürdünlü mevkidaşlarıyla İsrail’in İran’a yönelik saldırıları konusunda görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ve Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi ile İsrail’in İran’a yönelik saldırıları hakkında telefonda görüştü.

Atatürk sevgisine ceza

Aracın arka camındaki Atatürk çıkartmasına ceza kesen jandarma iddiaya göre üzerine vurarak, “Bunu buradan sökeceksin, yoksa yine ceza keserim” dedi.

‘Duran adam’ eyleminde gözaltına alınan çocuklardan darp iddiası

Taksim Meydanı’ndaki “Duran Adam” eylemi sırasında gözaltına alınan 18 yaş altındaki çocuklar, soruşturma kapsamında savcılıkta ifade verdi. Çocuklar, polis tarafından darp edildiklerini belirtirken, avukatları da müvekkillerinin polisler tarafından küfür ve hakarete maruz kaldığını öne sürdü.

İran mı İsrail mi? Hangi ülkenin ordusu daha büyük? Hangi ülkenin silahları daha güçlü?

İsrail sabaha karşı yaptığı açıklamada, İran’ın nükleer zenginleştirme programına yönelik bir hava saldırısı başlattığını duyurdu. Kısa süre içinde Tahran’dan da bir misilleme açıklaması geldi. Orta Doğu’da tansiyon bir anda zirveye çıkarken iki ülkenin askeri güçleri de merak konusu oldu. Hangi tarafın ordusu daha büyük? Hangisinin cephaneliğindeki silahlar daha gelişmiş ve güçlü?

MSB: Teslim olan terörist sayısında artış var

Milli Savunma Bakanlığı terör örgütü PKK’nın fesih kararının sahada yakından takip edildiğini bildirdi.

Polonya hükümeti Nawrocki’nin seçilmesi sonrası güvenoyu aldı

Polonya’da Donald Tusk’ın Başbakanlığındaki koalisyon hükümeti Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından düzenlenen parlamento oturumunda güvenoyu almayı başardı.