Altında sert dönemeç uyarısı: Düşüş kaçınılmaz olacak

İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Direktörü Şant Manukyan, altın fiyatlarındaki olası geri çekilmelerin merkez bankalarının adımlarına bağlı olabileceğini belirtti. ABD Başkanı Donald Trump’ın politikaları, küresel ekonomik aktiviteye ilişkin endişelere, jeopolitik risklere ve Fed politikalarına dair belirsizliklere sebep olurken emtia piyasalarında dalgalanmalar yaşanıyor.

Rusya’nın 8-10 Mayıs zafer günü nedeniyle ateşkese gitmesi beklenirken Ukrayna’nın dronlarla saldırı düzenleyebileceği spekülasyonları altın fiyatlarında yükselişe neden olabilir. Hindistan-Pakistan gerilimi de altın fiyatlarını etkileyebilir ama bu, finansal bir etki değildir.

Manukyan, kur hareketlerinin bazı ülkelerde fiyatların yükselmiş olmasının altın talebini azalttığını vurgulayarak merkez bankaları için önemli olanın dolar likiditesinin krize girmemesi olduğunu söyledi. Altının ons fiyatında geri çekilmelerin merkez bankalarının adımlarına bağlı olabileceğini belirtti.

Altının kısa vadede değer kaybedebileceğini söyleyen Manukyan, jeopolitik gerginliklerin devam ettiğini ve ABD ile Çin arasında belirsizliklerin sürdüğünü dile getirdi. Gümüşün finansal sistemde altın kadar güçlü bir varlık olmadığını belirten Manukyan, altın/gümüş rasyosu ve gümüşün fiyat hareketleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Manukyan, enflasyonu tetikleyecek Fed politikaları veya ABD ile anlaşmayan ülkelerin tahvillerden çıkması durumunda ABD tahvillerinin çekiciliğinin azalabileceğini söyledi.

Related Posts

Küresel piyasalarda Fed faiz kararı Türkiye’de enflasyon verileri bekleniyor

Küresel piyasalar, ABD ile Çin’in tarifelerde müzakere edebilecekleri beklentisi, makroekonomik veriler ve Amerikalı şirketlerin açıkladığı bilançoların öne çıktığı haftada pozitif seyrederken gözler, gelecek hafta ABD Merkez Bankasının (Fed) açıklayacağı faiz kararına çevrildi. Yurtiçinde ise enflasyon verileri bekleniyor.

Yeni Zigana Tüneli’nden 2 yılda 3 milyon 490 bin araç geçti

Trabzon’u Gümüşhane üzerinden Bayburt ve Erzurum’a bağlayan Yeni Zigana Tüneli’ni 2 yılda 3 milyon 490 bin araç kullandı.

Türk baharatı ve aromatik bitkileri 156 ülkede yemekleri tatlandırıyor

Türk baharatı ve aromatik bitkileri 5 kıtadaki 156 ülkede yemekleri tatlandırırken, sektör geçen yıl 250 milyon dolarlık ihracatla ülke ekonomisine katkı sağladı.

Altının ons fiyatında olası geri çekilmelerde merkez bankalarının etkili olması bekleniyor

İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Direktörü Şant Manukyan, “Altının ons fiyatında gerçek anlamda bir geri çekilme olacaksa ben yine bunun yükselişi tetikleyen merkez bankalarından geleceğini düşünüyorum.” dedi.

KKTC’de TEKNOFEST heyecanı devam ediyor! Selçuk Bayraktar: Savunma sanayisinde yurt dışı bağımlılığını yüzde 20’lere düştü

TEKNOFEST KKTC’de DHA muhabirine açıklamalarda bulunan TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, “Türkiye, savunma sanayisinde bütün dünyanın kabul edeceği şekilde dünyaya damgasını vurmuş eserleri geliştiriyor. Yüzde 80’lerde olan yurt dışı bağımlılığını yüzde 20’lere düşürdü. Avrupa halen daha yüzde 80 oranında yurt dışına bağımlı” dedi.

Havada ‘transit’ uçuş!

Türk hava sahasında 27 Nisan’da bin 729 transit uçuşa hizmet verilerek tüm zamanların en yüksek transit uçuş sayısına ulaşıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir