Altının ons fiyatında olası geri çekilmelerde merkez bankalarının etkili olması bekleniyor

Altın ve Diğer Kıymetli Madenlerdeki Güncel Durum ve Beklentiler

ABD Başkanı Donald Trump’ın uyguladığı politikaların küresel ekonomik aktiviteye olan etkileri, jeopolitik riskler ve ABD Merkez Bankası’nın belirsiz politikaları altın piyasasında sert dalgalanmalara neden oldu.

İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Direktörü Şant Manukyan, Rusya’nın zafer günü dolayısıyla Ukrayna’ya dronlarla saldırabileceği spekülasyonlarına dikkat çekti ve bu durumun altın fiyatlarını yükseltebileceğini belirtti.

Hindistan-Pakistan geriliminin altın fiyatlarını artırabileceğini vurgulayan Manukyan, bu tür durumların finansal dinamiklerle ilgili olmadığını söyledi.

Merkez bankalarının altın talebini etkilediğini dile getiren Manukyan, dolar likiditesi konusunun önemli olduğunu ve altın fiyatlarında geri çekilmeler yaşanabileceğini ifade etti.

Bakır talebi üzerine de konuşan Manukyan, ABD’nin Çin’e yönelik politikalarının imalat sanayini etkileyebileceğini ve talebin farklı bölgelere kayabileceğini belirtti.

Gümüşün altın gibi finansal bir varlık olmadığını söyleyen Manukyan, piyasaların iyi olduğu durumlarda gümüşte spekülatif yükselişlerin görülebileceğini ifade etti.

Altın/gümüş rasyosuna da değinen Manukyan, ABD tahvillerinin rolünün tartışıldığı sürece gümüşün alternatif olamayacağını belirtti.

Enflasyon ve Fed politikalarının altın piyasasını etkileyebileceğini söyleyen Manukyan, ABD tahvillerinin çekiciliğinin zamanla değişebileceğini vurguladı.

Related Posts

Küresel piyasalarda Fed faiz kararı Türkiye’de enflasyon verileri bekleniyor

Küresel piyasalar, ABD ile Çin’in tarifelerde müzakere edebilecekleri beklentisi, makroekonomik veriler ve Amerikalı şirketlerin açıkladığı bilançoların öne çıktığı haftada pozitif seyrederken gözler, gelecek hafta ABD Merkez Bankasının (Fed) açıklayacağı faiz kararına çevrildi. Yurtiçinde ise enflasyon verileri bekleniyor.

Yeni Zigana Tüneli’nden 2 yılda 3 milyon 490 bin araç geçti

Trabzon’u Gümüşhane üzerinden Bayburt ve Erzurum’a bağlayan Yeni Zigana Tüneli’ni 2 yılda 3 milyon 490 bin araç kullandı.

Türk baharatı ve aromatik bitkileri 156 ülkede yemekleri tatlandırıyor

Türk baharatı ve aromatik bitkileri 5 kıtadaki 156 ülkede yemekleri tatlandırırken, sektör geçen yıl 250 milyon dolarlık ihracatla ülke ekonomisine katkı sağladı.

Altında sert dönemeç uyarısı: Düşüş kaçınılmaz olacak

İş Yatırım’dan Şant Manukyan, altının ons fiyatında gerçek bir düşüş yaşanacaksa bunun merkez bankalarının satışlarından kaynaklanacağını söyledi. Jeopolitik riskler ve dolar likiditesi krizine karşı uyararak, “Altın yeniden 3bin 200 doların altına inebilir!” ifadelerini kullandı.

KKTC’de TEKNOFEST heyecanı devam ediyor! Selçuk Bayraktar: Savunma sanayisinde yurt dışı bağımlılığını yüzde 20’lere düştü

TEKNOFEST KKTC’de DHA muhabirine açıklamalarda bulunan TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, “Türkiye, savunma sanayisinde bütün dünyanın kabul edeceği şekilde dünyaya damgasını vurmuş eserleri geliştiriyor. Yüzde 80’lerde olan yurt dışı bağımlılığını yüzde 20’lere düşürdü. Avrupa halen daha yüzde 80 oranında yurt dışına bağımlı” dedi.

Havada ‘transit’ uçuş!

Türk hava sahasında 27 Nisan’da bin 729 transit uçuşa hizmet verilerek tüm zamanların en yüksek transit uçuş sayısına ulaşıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir