Asgari ücret protestosu: Vergilerle alın terimizin sermayeye peşkeş çekilmesine alışmayacağız

Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri 2025 Asgari Ücreti Tepki Gösterdi

Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri, 2025 yılı için belirlenen asgari ücrete tepki göstererek, “Açlık sınırı altında asgari ücret dayatmalarına alışmayacağız. Asgari ücretin altında emekli aylığı dayatmalarına alışmayacağız. Dolaylı dolaysız vergilerle alın terimizin sermayeye peşkeş çekilmesine alışmayacağız” açıklamasını yaptı.

İlkadım ilçesi Süleymaniye Geçidinde gerçekleşen açıklamada, Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri, asgari ücret artışına tepki gösterdi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

  • Aralık ayı, umutlu bir yeni yılı karşılamak için beklenir; ancak Türkiye’de her ay olduğu gibi umutsuzluk, geleceksizlik, sefalet ve yaşam mücadelesiyle geçer.
  • 2025 yılı için belirlenen asgari ücret, enflasyonun gerisinde kalarak sadece yüzde 30 arttırılmıştır. Bu durum, asgari ücretle geçinenlerin yine açlık ve sefalete mahkum edildiği anlamına gelmektedir.
  • Emekçilerin ve emeklilerin yaşam koşullarını yansıtmayan resmi enflasyon oranının, maaşlar ve aylıklara yansıtılacak zam oranını belirleyeceği bildirilmektedir.

Mücadelelerinin devam edeceğini belirten Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri, asgari ücretin insanca yaşanacak bir seviyede belirlenmesi gerektiğini vurguladı. Açıklamada, asgari ücret dayatmalarına, emekli aylığı düşüklüğüne ve vergilerle alın terinin sermayeye peşkeş çekilmesine karşı çıkıldığı belirtildi.

Emeklilerin çoğunluğunun asgari ücret seviyesinin altında yaşam mücadelesi verdiği vurgulanarak, asgari ücretin insanların kendileri ve ailelerine sağlıklı bir yaşam düzeyi sunması gerektiği ifade edildi. Ayrıca, emeklilerin asgari ücretten daha düşük aylıklara mahkum edilmesinin kabul edilemez olduğu aktarıldı.

Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri, iktidarın politikalarına karşı çıkmaya devam edeceklerini ve asgari ücretin insanca bir seviyede belirlenmesi gerektiğini vurgulayarak, mücadelelerinin devam edeceğini belirtti.


Sorgu: Bir kız çocuğu neden babasını öldürmek ister?



Günün öne çıkan haberleri…

TIKLAYIN – Azerbaycan hükümeti kaynakları: Uçağın düşmesine Rus hava savunma sistemi neden oldu

TIKLAYIN – Narin Güran davası | Aile meclisinin toplantı videosu mahkemede izletildi: Çobanı önce darbedip, sonra saat hediye etmişler

TIKLAYIN – MHK’den devrim niteliğinde karar: Hakem atamalarında sistem değişiyor

TIKLAYIN – Erdoğan’ın asgari ücret paylaşımına cevap yazmıştı: 2 kere gözaltına alınan Kadir İpek tutuklandı

TIKLAYIN – Şakir Paşa Ailesi dizisinin köşkü kül oldu: Sabotaj ihtimali değerlendiriliyor

TIKLAYIN – CHP’de “bildiri krizi”; 13 milletvekili metnin dilini “ağır” buldu, değişiklikten sonra imzacı sayısı yükseldi iddiası!

TIKLAYIN – İpek Kıraç’ın açtığı vasi davasında, “İnan Kıraç hangi toplantıda olduğunun farkında değildi” belgesi

TIKLAYIN – Merkez Bankası 22 ay sonra faizi indirdi

Related Posts

Karısını öldürdü, kendisini kilitlediği evde intihar etti

Bursa’nın İnegöl ilçesinde Murat Canbolat, tartıştığı eşi Hatice Canbolat’ı silahla öldürdükten sonra intihar etti.

Bakan Fidan Iraklı ve Ürdünlü mevkidaşlarıyla İsrail’in İran’a yönelik saldırıları konusunda görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ve Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi ile İsrail’in İran’a yönelik saldırıları hakkında telefonda görüştü.

ABD’de güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı

İsrail ve İran’ın karşılıklı saldırılarının yankıları sürerken ABD de başkentte düzenlenecek askeri geçit töreni öncesi önlemlerini en üst seviyeye çıkardı.

Atatürk sevgisine ceza

Aracın arka camındaki Atatürk çıkartmasına ceza kesen jandarma iddiaya göre üzerine vurarak, “Bunu buradan sökeceksin, yoksa yine ceza keserim” dedi.

‘Duran adam’ eyleminde gözaltına alınan çocuklardan darp iddiası

Taksim Meydanı’ndaki “Duran Adam” eylemi sırasında gözaltına alınan 18 yaş altındaki çocuklar, soruşturma kapsamında savcılıkta ifade verdi. Çocuklar, polis tarafından darp edildiklerini belirtirken, avukatları da müvekkillerinin polisler tarafından küfür ve hakarete maruz kaldığını öne sürdü.

İran mı İsrail mi? Hangi ülkenin ordusu daha büyük? Hangi ülkenin silahları daha güçlü?

İsrail sabaha karşı yaptığı açıklamada, İran’ın nükleer zenginleştirme programına yönelik bir hava saldırısı başlattığını duyurdu. Kısa süre içinde Tahran’dan da bir misilleme açıklaması geldi. Orta Doğu’da tansiyon bir anda zirveye çıkarken iki ülkenin askeri güçleri de merak konusu oldu. Hangi tarafın ordusu daha büyük? Hangisinin cephaneliğindeki silahlar daha gelişmiş ve güçlü?