Avrupa Birliğinden Belçika’ya mali destek

AB Komisyonu, Belçika’nın Doel 4 ve Tihange 3 Nükleer Reaktörlerinin Ömrünü 10 Yıl Uzatmasını Onayladı

Avrupa Birliği Komisyonu, Belçika’nın Doel 4 ve Tihange 3 nükleer reaktörlerinin ömrünün 10 yıl uzatılması için sağladığı kamu desteğini AB kurallarına uygun bulduğunu duyurdu.

Yapılan açıklamada, Belçika’nın toplam kapasitesi 2 gigavat olan söz konusu nükleer reaktörlerinin ömrünü uzatma planının AB Komisyonu tarafından incelendiği ifade edildi.

Belçika hükümetinin, Electrabel şirketine bağlı olan Engie ile ortak girişim kurarak reaktörlerin işletme süresini uzatacağı belirtildi. Bu girişimin %89,8’lik hissesi ortak girişimde olacakken %10,2’lik kısım Luminus şirketinde olacak.

Electrabel’in nükleer atık ve kullanılmış yakıtla ilgili yükümlülüklerini 15 milyar avro karşılığında Belçika devletine devredeceği ve gelecekteki yasal değişikliklere karşı risk paylaşımı yapılacağı açıklandı.

Belçika’nın aldığı kararla, en son inşa edilen Doel 4 ve Tihange 3 reaktörlerinin faaliyet süresi 2025’e kadar uzatılacak. Ayrıca, yeni nükleer santraller inşa edilerek elektrik üretim kapasitesi iki kat artırılması planı da uygulanacak.

  • AB Komisyonu, Belçika’nın nükleer reaktörlerinin ömrünün 10 yıl uzatılması planını onayladı.
  • Belçika hükümeti, elektrik arzında yaşanan sıkıntıları gidermek için nükleer enerjiyi tercih etti.
  • Belçika, yeni nükleer santraller inşa ederek enerji üretim kapasitesini artırmayı planlıyor.

Related Posts

Özdağ’dan Demirtaş çıkışı: Benimle aynı haklara sahip olmalı

Özdağ’dan Demirtaş çıkışı: Benimle aynı haklara sahip olmalı

Güney Kore, 18 vatandaşını İran’dan tahliye etti

Güney Kore, 18 vatandaşını İran’dan tahliye etti

Özgür Özel’e saldıran Selçuk Tengioğlu’na istenen ceza belli oldu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e saldıran Selçuk Tengioğlu’na istenen ceza belli oldu. Sanığın 4.5 yıla kadar hapsi istendi.

CHP’li Çelik: Tayfun Kahraman Silivri’den hastaneye sevk edildi

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Gezi Parkı davasında tutuklu bulunan Tayfun Kahraman’ın hastaneye sevk edildiğini açıkladı.

Almanlar bu iki harcamayı bırakmış: Tasarrufun yeni rotası belli oldu

Disiplinli yapılarıyla ön plana çıkan Almanlar da ‘dünyadaki savaş gerginliği’ nedeniyle artan fiyatlarla başa çıkmak için türlü yollar deniyor. Tatil planlarından asla vazgeçmeyen Almanlar, tasarruf etmek için iki şeyden feragat ediyor…

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Katar Emiri Al Sani telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, İsrail-İran gerilimi başta olmak üzere, ikili ilişkiler ve bölgesel gelişmeler ele alındı.