Ayaneo’nun yeni el konsolları Game Boy ve GB Micro’dan ilham aldı

Taşınabilir oyun dünyasında belki de en parlak dönemimizi yaşıyoruz. Nintendo’nun birinci parti oyunları ve bağımsız yapımlar için Switch, modern PC oyunları için Steam Deck ve rakipleri, elbette retro oyunlara yönelik birçok sistem var. Ayaneo, bu retro canlanmanın öncülerinden biri ve hız kesmeden yeni ürünler tanıtmaya devam ediyor. Şirket, son olarak Game Boy esintili iki yeni konsol da dahil olmak üzere birçok yeni ürün duyurdu. Ancak, bu ürünlerin fiyatlandırma ve erişilebilirlik bilgilerini henüz paylaşmadı.

Pocket DMG, mevcut Pocket S modelinin farklı bir form faktörü ve ekranla yeniden tasarlanmış hali. OLED ekranı sayesinde eski oyunlar hiç olmadığı kadar canlı görünecek. Ayaneo, bu el konsoluna Snapdragon G3x Gen 2 yonga setini de ekleyerek gücünü artırdı.

Cihazın tasarımı, klasik Game Boy’u andırırken modern dokunuşlarla da dikkat çekiyor. Klasik D-pad ve ABXY tuşlarının yanı sıra sol tarafta bir joystick ve yanlarda soğutma deliği bulunuyor. Pocket Micro ise 2005’teki Game Boy Micro’dan ilham alarak tasarlandı. Aynı dikdörtgen tasarım ve yatay form faktörü korunurken, dayanıklı alüminyum çerçeve ve çerçevesiz 960×640 tam ekran ile yenilikler eklenmiş. D-pad ve ABXY tuşlarının yanı sıra iki joystick de eklenmiş.

Küçük ve sevimli formuna rağmen bu cihaz oldukça güçlü. Helio G99 yonga seti sayesinde sevdiğiniz retro oyunları rahatlıkla oynayabileceksiniz. Ayaneo’nun bu yeni ürünleri, retro oyun severler için heyecan verici seçenekler sunuyor ve taşınabilir oyun dünyasına yeni bir soluk getiriyor. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx