Bakan Şimşek: Yıllardır zarar açıklayan büyük mükellefler incelemeye alındı

Mehmet Şimşek Vergi Yükünün Adil Dağılımını Sağlayacak Tedbirleri Açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul’da düzenlenen “MÜSİAD 2024 Yılı Değerlendirmesi ve 2025 Yılı Beklentileri” programında vergi alanında yapılan çalışmaları açıkladı.

Bakan Şimşek, vergi adaletini sağlayacak yeni tedbirlerin bulunduğunu belirtirken, büyük mükelleflerin ve uzun süredir zarar açıklayan mükelleflerin incelenmesinin öncelikli olduğunu vurguladı.

2025 yılında büyük mükellef incelemelerinin ve sektörel saha denetimlerinin ön planda olacağını ifade eden Bakan Şimşek, sektörel karlılık oranlarından düşük kalan mükelleflerin de takip edileceğini dile getirdi.

Bakan Şimşek’in açıklamaları arasında, “2025’te dezenflasyonun hissedilir hale gelmesinin hedeflendiğini, ticaret politikalarındaki değişikliklerin etkisinin gözlemlenebileceğini ve bütçe disiplininin önemli olduğunu” belirttiği bilgiler yer aldı.

2025 yılında yapılan çalışmaların devam edeceğini vurgulayan Bakan Şimşek, bütçe açığının kontrol altında tutulması, para politikasının ve maliye politikasının sıkı bir şekilde izlenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Kamuda kiralık taşıt sayısının azaltıldığını ve Türkiye’nin dış finansman ihtiyacının da azaldığını belirten Bakan Şimşek, dezenflasyonun daha hissedilir hale gelmesi ve yapısal dönüşümün hızlanması için çalışmaların sürdürüleceğini kaydetti.

2025 yılında vergi yükünün adil dağılımını sağlayacak tedbirlerin hayata geçirilmesi ve bütçe disiplininin korunması üzerine odaklanılacağı belirtildi.

Related Posts

İstanbul’da yaşamanın bedeli 90 bin TL’yi geçti!

İstanbul Planlama Ajansı (İPA), 2025 yılı Haziran ayına ilişkin “İstanbul’da Yaşam Maliyeti” araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Rapora göre, İstanbul’da yaşamanın bedeli geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 47,13 oranında arttı. Dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 93 bin 465 TL’ye ulaştı.

Turizmde pazar günü de çalışmanın önünü açan düzenleme komisyondan geçti: İşçiye ‘kölelik’ dayatması

Turizm sektöründe işçilere pazar günü çalıştırılma zorunluluğu getirildi. Türk-İş ve Hak-İş’in anayasa ve uluslararası normlara aykırı olduğunu belirttiği düzenleme, işçilerin dinlenme hakkını ortadan kaldırarak adeta ‘kölelik’ dayatması getiriyor. İktidar, sendikaların tüm itirazlarına rağmen maddeyi komisyondan geçirdi.

Gıda fiyatlarında endişelendiren yükseliş

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) Gıda Fiyat Endeksi, Haziran ayında yüzde 0,5 artarak 128 puana çıktı. Bu seviye, Nisan 2023’teki zirveye oldukça yakın. Bitkisel yağ fiyatları yüzde 2,3 oranında artarken, özellikle palm, kolza ve …

ABD Hazine Bakanı: Fed başkanlığı için bir çok aday var!

ABD Maliye Bakanı Bessent, faiz indirimi ve Fed başkanlığı hakkında açıklama yaptı. Bessent, başkan adaylığı için pek çok adayın olduğunu belirterek “Sonbaharda bunun üzerinde çalışmaya başlayacağız.” dedi.

ÖTV güncellendi: En ucuz sigaraya 11 TL zam geliyor

TÜİK’in açıkladığı yüzde 15,71’lik Yİ-ÜFE oranının ardından Gelir İdaresi Başkanlığı, tütün ve alkollü içkilerdeki ÖTV tutarlarını aynı oranda artırdı. Yapılan hesaplamalara göre, piyasadaki en ucuz sigaraya en az 11 TL zam yapılması gerekecek. Yeni fiyatlar Temmuz itibarıyla geçerli olacak.

Emeklinin cebindeki 3 maaş buhar oldu: Gram gram yoksullaşıyoruz!

TÜİK’in açıkladığı yüzde 35,05 yıllık enflasyon verilerinin ardından emekli maaşlarına zam yapıldı. En düşük emekli maaşı 16 bin 880 TL’ye yükselirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “TL’ye güven yükseliyor” açıklamalarına rağmen alım gücündeki düşüş dikkat çekti.