Bakan Yerlikaya: Asayiş, uyuşturucu, siber suçlar, düzensiz göç gibi vatandaşlarımızın huzurunu bozmaya yönelik her unsur karşısında tavizsiz bir duruş sergiliyoruz

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Artvin’de düzenlenen “Türkiye’nin Huzuru” toplantısının ardından yaptığı açıklamada, “Trafikte kabadayılık taslayan asfalt zorbalarına, toleransımız sıfırdır. Sosyal medya aracılığıyla paylaşılan, vatandaşlarımızın tespit ettiği bu tür zorbaları bulmamız, sadece birkaç saat sürer. Ve bu tür tavırlarda bulunanlar da hak ettikleri cezaları çeker” dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Artvin’de “Türkiye’nin Huzuru Toplantısı”nın ardından açıklama yaptı. Yerlikaya, şunları söyledi:

“İçişleri Bakanlığı olarak, nasıl ki terörle, zehir tacirleriyle, şehir eşkıyalarıyla ve tüm suç odaklarıyla mücadele en önemli sorumluluk alanlarımızsa, trafik güvenliğini sağlamak da birincil görevlerimiz arasında yer alıyor. Ülkemizde maalesef 2024 yılında, 6 bin 351 canımızı yitirdik. Böyle bir gerçeğin karşısında diyoruz ki: Trafik güvenliği, toplumsal güvenliğin bir parçasıdır. Daha dün sosyal medya hesabımdan paylaştım: Bir sürücü aracıyla, kadın bir sürücünün önünü kesiyor; yetmiyor, aracın üstüne çıkıyor, hınçla araca saldırıyor, hakaretler savuruyor. Trafik kimsenin egolarını tatmin etme yeri değildir. Trafikte kabadayılık taslayan bu asfalt zorbalarına, toleransımız, sıfırdır. Sosyal medya aracılığıyla paylaşılan, vatandaşlarımızın tespit ettiği bu tür zorbaları bulmamız, sadece birkaç saat sürer. Ve bu tür tavırlarda bulunanlar da hak ettikleri cezaları çeker.

“Artvin’de 6 suç örgütü çökertildi”

Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini tehdit eden, içinde birçok suç unsurunu barındıran, organize suç örgütleriyle mücadelemizi, diğer illerimizde olduğu gibi, Artvin’de de aralıksız sürdürüyoruz. Bu kabine dönemimizde Artvin’imizde, düzenlediğimiz operasyonlar sonucu 6 organize suç örgütü çökerttik. 70 şahıs da tutuklandı. Ülkemizin dört bir yanında, asayiş, uyuşturucu, siber suçlar, düzensiz göç gibi vatandaşlarımızın huzurunu ve güvenliğini bozmaya yönelik her unsur karşısında tavizsiz bir duruş sergiliyoruz. Asayiş suçlarıyla mücadelede uygulamaya koyduğumuz önleyici tedbirler, suç sayılarını azaltırken; meydana gelen olaylarda aydınlatma oranlarımızı yukarılara taşıdı.

“Uyuşturucu illetine karşı verdiğimiz savaşta çok yönlü, kapsamlı ve bütüncül bir strateji izliyoruz”

Gençlerimizin geleceğini çalan uyuşturucu ve uyarıcı maddelere karşı mücadelede en ufak bir dur, durağımız yok. Uyuşturucu illetine karşı verdiğimiz savaşta çok yönlü, kapsamlı ve bütüncül bir strateji izliyoruz. Artvin’de uyuşturucuyla mücadele kapsamında kabine dönemi itibarıyla, 593 kg uyuşturucu, 10 bin 357 adet uyuşturucu ve uyarıcı hap, 30 bin 838 kök kenevir ele geçirdik. 32 şahıs tutuklandı; 18 şahıs hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı.” (ANKA)

Related Posts

Kabine ‘İmamoğlu’ sessizliğine büründü

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için CHP’li vekillerin soruları yanıtsız kaldı.

A Milli Kadın Voleybol Takımı İspanya ile Başlıyor

Santarelli, şampiyona öncesi İspanya’ya saygı gösterdiklerini ve zorlu bir maç olacağını vurguladı.

İsrail ordusu isyanda

Hamas’ın ateşkes anlaşmasını kabul etmesine rağmen Gazze’yi tamamen işgal için yeni bir kara harekatı başlatan işgalci İsrail ordusunda isyan sesleri giderek yükseliyor.

Hollandalı Bakan İsrail’e yaptırım talebi reddedilince istifa etti!

Hollanda’daki geçici hükümetin Dışişleri Bakanı Caspar Veldkamp, koalisyon ortaklarının, srail’e yaptırımların artırılmasını engellemesi üzerine istifa etti. Hollanda’da koalisyon hükümetindeki Yeni Sosyal Sözleşme Partisinden (NSC) Dışişleri Bakanı …

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonu: Üç tutuklama

Kahramanmaraş’ta düzenlenen uyuşturucu operasyonunda üç kişi tutuklandı.

Dışişleri’nden Gazze’de kıtlık tepkisi: “Soykırımcı politikaların sonucu”

Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler’in Gazze’de resmen kıtlık ilan etmesinin ardından yazılı açıklama yayınladı. Açıklamada, “Türkiye’nin Filistin halkının haklı mücadelesine verdiği desteği ödün vermeden sürdüreceği” kaydedildi.