Bayram namazında vatandaşlar camileri doldurdu

Kurban Bayramı dolayısıyla Türkiye’deki camilerde cemaat bir araya gelerek Kurban Bayramı namazını kıldı. Ülkede ilk Kurban Bayramı namazı ise Iğdır’da kılındı. Sabahın erken saatlerinde camilerde bir araya gelen Iğdırlılar saat 05:10’u gösterince namaza durdu. Namaz sonrası vatandaşlar bayramlaşarak birbirlerinin bayramını kutladı. Namazın ardından cemaat, hayır dualarıyla birlikte kurban kesim alanlarına doğru hareket etti.

VAN

Türkiye’de bayram namazının en erken kılındığı illerden biri olan Van’da, vatandaşlar sabahın erken saatlerinde camilere akın etti. Güneşin doğmasıyla birlikte Mimar Sinan’ın eserleri arasında yer alan ve Van Kalesi güneyinde Eski Van Şehri olarak bilinen Orta Kapı Mahallesi’nde yer alan Hüsrevpaşa Camii’ne gelen vatandaşlar, cami imam hatibi öncülüğünde getirilen tekbirlerin ardından bayram namazı kıldı. Vatandaşlar namaz sonra birbirleri ile bayramlaştıktan kurbanlarını kesmeye gittiler.

HAKKARİ

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde kurban bayramın ilk gününde vatandaşlar bayram namazı için camileri doldurdu. Yüksekova’nın Pizok TOKİ Cami’sinin imamı, günün anlam ve önemine değinerek hadiselerle cemaate vaaz verdi. Cami İmamı vaazdan sonra cemaatle bayram namazı kılındı. Namazdan sonra cemaat birbirleriyle bayramlaşmasının ardından ilk ziyaretlerini yapmak için yakınlarının mezarlarına gittiler.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa’da binlerce kişi Kurban Bayramı namazı için Balıklıgöl yerleşkesindeki Halil-ül Rahman Camii’nde bir araya geldi. Sabahın ilk ışıklarıyla Balıklıgöl’e giden vatandaşlar, birlikte saf tutup namaz kıldı. Caminin içerisine sığmayan kalabalık, avluya taştı.

SAMSUN

Samsun’da sabah erken saatlerde İlkadım ilçesindeki Büyük Cami’ye giden vatandaşlar, burada bayram namazını kıldı. Tekbirlerin getirildiği, duaların okunduğu bayram namazı sonrası vatandaşlar birbirleriyle bayramlaştı. Namaza gelen vatandaşlar ise bayramın neşe, huzur ve kardeşlik içinde geçmesini ifade ettiler.

ADIYAMAN

Adıyaman’da Kurban Bayramı sabahında binlerce kişi namaz kılmak için saf tuttu. Kurban Bayramı nedeniyle başta Mezarlık Camii olmak üzere tüm camiler doldu taştı. Mezarlık Camii’nin iç kısmının yanı sıra bahçenin tamamı doldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx