Bill Gates: “Başarımı otizme borçlu olabilirim”

Bill Gates: Günümüzde Çocuk Olsaydım Otizm Tanısı Alabilirdim

Microsoft’un kurucu ortağı Bill Gates, Wall Street Journal’a verdiği röportajda, günümüzde çocuk olsaydı büyük ihtimalle otizm tanısı alabileceğini söyledi. 69 yaşındaki teknoloji milyarderi, 4 Şubat’ta yayımlanacak otobiyografisi Kaynak Kodu’nda, otizmle ilgili kişisel deneyimlerini paylaştı.

Gates, geçmişte otizmin tanımının çok daha dar olduğunu belirterek, “Asperger ve spektrum gibi kavramlar çok yeni. Eskiden otizmin tanımı açıkça belirlenmişti, ancak zamanla bazı özelliklerin bana uyduğunu fark ettim” dedi.

Çocukluğunda gözlemlediği otizm semptomlarının başarılı olmasına katkı sağladığını düşündüğünü ifade eden Gates, “Standart davranışlar sergilemediğim için, matematik ve bilim gibi alanlara derinlemesine yoğunlaşabildim ve programlama deneyimlerim de bana güç verdi” dedi.

“Ailem Çok Destek Oldu”

Ailesinin, özellikle ebeveynleri Bill Sr. ve Mary Maxwell’in kendisine yönelik endişelerine de değinen Gates, “Ebeveynlerim uyum sağlama konusunda endişeliydi. Beni bir terapiste gönderdiler ve enerjimi nasıl yönlendireceğimi düşündüm. Ayrıca beni çok iyi bir okula gönderdiler. Bu destek çok faydalı oldu” ifadelerini kullandı.

Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre Gates’in net serveti 166 milyar dolar. Geçen yıl verdiği bir röportajda, “Kendi harcayabileceğimden çok daha fazla param var” diyerek kaybetmekten korkmadığını belirtmişti. Gates, yılda 9 milyar doları farklı projelere yatıracağını ve hayır kurumlarına bağışlayacağını, 20 yıl içinde tüm servetini dağıtmayı planladığını söylemişti.

ABD genelinde otizm teşhisi oranları son yıllarda önemli bir artış gösterdi ve 2011 ile 2022 yılları arasında bu oran üç katına çıktı. Bugün her 36 çocuktan biri otizm tanısı alırken, 2000 yılında bu oran 150’de bir olarak kaydediliyordu. Otizm spektrum bozukluğunun belirlenmesinde kan testi veya beyin MR’ı bulunmazken, teşhis genellikle ebeveynlerin gözlemleri ve akıl sağlığı uzmanlarının değerlendirmeleriyle yapılıyor.

Related Posts

Milyonları ilgilendiriyor! Okul servislerine ve toplu taşıma araçlarına zorunluluk getirildi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, okul servisleri ve toplu taşıma araçlarında kamera-kayıt sisteminin zorunlu olacağını bugün başlayacak uygulamayla kullanıma sokulacak acil butonlarla 112 Acil Servis ile doğrudan iletişim kurulabileceği kaydedildi.

Trump’ın beklemediği protesto: Podyuma çıktı, tribünler yuhaladı

FIFA Kulüpler Dünya Kupası finalinde sahneye çıkan ABD Başkanı Donald Trump, kupayı Chelsea’ye takdim ettiği törende yoğun protestoyla karşılaştı. Tribünlerdeki yuhalamalar, Trump’ın Jeffrey Epstein skandalındaki tavrından göçmen politikalarına kadar biriken toplumsal tepkileri gözler önüne serdi.

Trump, Epstein dosyalarının sürekli gündemde tutulmasına tepki gösterdi: Kimsenin önemsemediği biri

Trump, Epstein dosyalarının sürekli gündemde tutulmasına tepki gösterdi: Kimsenin önemsemediği biri

Kanalda eski koltukla tehlikeli eğlence: Adanalı çocuklar kamerada

Adana’da kavurucu sıcaklıklar etkisini sürdürürken, her yaz onlarca kişinin ölümüne neden olan kanallara giren bazı çocuklar akıntıya kapılmamak için eski bir koltuğu kayık gibi kullanarak tehlikeli sulara atladı.

MHP’li İzzet Ulvi Yönter’den süreç açıklaması: ‘Dananın kuyruğu birkaç gün içinde kopacak’

Terör örgütü PKK’nin cuma günü (11 Temmuz) Irak’ın Süleymaniye kentinde silah bırakması beklenir iken MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter’den de çarpıcı bir açıklama geldi. Yönter sürece ilişkin, “Dananın kuyruğu birkaç gün içinde kopacak” dedi.

Özgür Özel, topu Erdoğan’a attı: ‘Gerginliği azaltma işi benim işim değil’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, siyasette hava gerginleşiyor diye geri adım atmayacaklarını belirterek, “Cumhuriyet Halk Partisi bir adım geri atarsa bu ülkeyi yüzyıl geriye götürmeyi kafaya takmışlar. Biz bir santim eğilirsek bu millete diz çöktürecekler. Onun için yani böyle devam edeceklerse inceldiği yerden kopar. Gerginliği azaltma işi benim işim değil. Çünkü gerginliği başlatan ben değilim” açıklamasını yaptı.