Bulanık’ta Kaz Yetiştiriciliği Projesi Başladı

Muş’un Bulanık ilçesinde “Kaz Yetiştiriciliği Projesi” kapsamında 20 çiftçiye 1980 kaz dağıtılacak.

Muş Valiliği, Bulanık Kaymakamlığı, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) işbirliğiyle Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenmeye hak kazanan proje için imza protokolü yapıldı.

Valilikte düzenlenen törende konuşan Vali Avni Çakır, projeyi çok önemsediklerini söyledi.

Bulanık’ta kültürü oluşmuş kaz yetiştiriciliği konusunda DAKA’dan destek aldıklarını belirten Çakır, şunları kaydetti:

“Bulanık’ta vatandaşlarımızın yetiştirdiği kazlar hem Muş’ta satılıyor hem de farklı illere gönderiliyor. Ekonomiye ciddi bir katkı sağlıyor. Projenin bütçesi 10 milyon 616 bin lira. Destek miktarı ise 7 milyon 431 lira. Yüzde 70’i proje kapsamında desteklenecek. Proje 12 ay sürecek. 20 çiftçi ile bu projeyi yürüteceğiz. Amacımız kaz yetiştiriciliğinin Bulanık ve Muş’ta yaygınlaşmasını sağlamak. İlk etapta 20 yetiştiriciyle sözleşme imzalayacağız. Onlara 99 kaz palazı verilecek. Kaz yetiştiricilerine eğitim vereceğiz. Kadın çiftçilerimizin özellikle projede yer almasını istiyoruz.”

DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray ise “Muş’ta kaz yetiştiriciliğinin ileriye taşınması için atılan önemli bir adım. Bu projeyi başarıyla tamamladıktan sonra diğer ilçelerimizde de kaz yetiştiricliğini yaygınlaştırmak istiyoruz. Kaz yetiştiriciliğine kaz eti olarak bakmamak lazım. Kaz yetiştiriciliği içerisinde katma değerli ürünler de mevcut. Muş’u kaz yetiştiriciliğinde hak ettiği yere taşımayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı.

Törene, Bulanık Kaymakamı Ömer Övünç Koşansu, İl Tarım ve Orman Müdürü Necattin Gönç, proje yürütücüleri ve uzmanlar katıldı.

Related Posts

İki ilaç devine şok! Kamu zararı iddiası

Rekabet Kurumu, ilaç sektörüne yönelik dikkat çeken bir soruşturma başlattı. Türkiye’de faaliyet gösteren iki büyük ilaç şirketi, kamu zararına neden olabilecek rekabet ihlalleri nedeniyle mercek altına alındı. AVIXA VE AVIGEM HAKKINDA RESMİ …

İstanbul’da yaşamanın bedeli 90 bin TL’yi geçti!

İstanbul Planlama Ajansı (İPA), 2025 yılı Haziran ayına ilişkin “İstanbul’da Yaşam Maliyeti” araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Rapora göre, İstanbul’da yaşamanın bedeli geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 47,13 oranında arttı. Dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 93 bin 465 TL’ye ulaştı.

Turizmde pazar günü de çalışmanın önünü açan düzenleme komisyondan geçti: İşçiye ‘kölelik’ dayatması

Turizm sektöründe işçilere pazar günü çalıştırılma zorunluluğu getirildi. Türk-İş ve Hak-İş’in anayasa ve uluslararası normlara aykırı olduğunu belirttiği düzenleme, işçilerin dinlenme hakkını ortadan kaldırarak adeta ‘kölelik’ dayatması getiriyor. İktidar, sendikaların tüm itirazlarına rağmen maddeyi komisyondan geçirdi.

Gıda fiyatlarında endişelendiren yükseliş

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) Gıda Fiyat Endeksi, Haziran ayında yüzde 0,5 artarak 128 puana çıktı. Bu seviye, Nisan 2023’teki zirveye oldukça yakın. Bitkisel yağ fiyatları yüzde 2,3 oranında artarken, özellikle palm, kolza ve …

ABD Hazine Bakanı: Fed başkanlığı için bir çok aday var!

ABD Maliye Bakanı Bessent, faiz indirimi ve Fed başkanlığı hakkında açıklama yaptı. Bessent, başkan adaylığı için pek çok adayın olduğunu belirterek “Sonbaharda bunun üzerinde çalışmaya başlayacağız.” dedi.

ÖTV güncellendi: En ucuz sigaraya 11 TL zam geliyor

TÜİK’in açıkladığı yüzde 15,71’lik Yİ-ÜFE oranının ardından Gelir İdaresi Başkanlığı, tütün ve alkollü içkilerdeki ÖTV tutarlarını aynı oranda artırdı. Yapılan hesaplamalara göre, piyasadaki en ucuz sigaraya en az 11 TL zam yapılması gerekecek. Yeni fiyatlar Temmuz itibarıyla geçerli olacak.