Ayvacık’ta Arızalanan Bottaki 26 Düzensiz Göçmen Kurtarıldı
Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi açıklarında, lastik botta bulunan 26 düzensiz göçmen motor arızası nedeniyle tehlikeli bir durumda kurtarıldı.
Ayvacık açıklarında, düzensiz göçmenleri taşıyan lastik botun motor arızası sonucu sürüklendiği ve yardım talebinde bulunduğu bilgisinin alınması üzerine, Sahil Güvenlik Botu “TCSG-905” hızla bölgeye sevk edildi.
Afganistan uyruklu 14’ü çocuk toplam 26 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılarak emniyetli bir şekilde botun içinden çıkarıldı.
Göçmenler, gerekli işlemlerin ardından Ayvacık Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezine (GÖKSEM) teslim edildi. Böylelikle, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılan düzensiz göçmenlerin güvenli bir şekilde yerleştirilmesi sağlandı.(AA)
More Stories
Kayseri-Çanakkale seferini yapan yolcu otobüsünde hayatını kaybetti
Dürüstlük Ödüllendirildi: Cüzdanı Sahibine İade Eden Çalışana Teşekkür
Son dakika… Bakan Tunç’tan ‘İmralı ziyareti’ açıklaması: ‘Başvuru olursa izinleri sağlarız’