Çankırı’da Zirai Don Meyve Ağaçlarını Vurdu

Çankırı’da Zirai Don Meyve Ağaçlarına Zarar Verdi: Çiftçiler Verim Bekliyor

Çankırı’da geçtiğimiz hafta kar yağışıyla birlikte sıcaklığın sıfırın altında 10 dereceye kadar düşmesi, zirai donun meyve ağaçlarına zarar vermesine neden oldu. Yukarıçavuş köyünde çiftçilik yapan vatandaşlar, meyve ağaçlarının zarar görmesinin ardından hububat ekili tarlalardan iyi verim almayı umut ediyor.

Kadir Kara, don nedeniyle meyve ağaçlarının kuruduğunu belirterek, “Geçen sene verimimiz çok güzeldi ancak bu sene havaların soğuk olması ve yağışın zamanında gelmemesi sebebiyle zararımız büyük. Yağmur yağdı ancak etkili olmadı. İlerleyen süreçte bol yağmur bekliyoruz ve umarım zararımızı telafi ederiz. Meyve ağaçlarından bu sene verim alamayabiliriz fakat ekinlerimize iyi bakacağız” şeklinde konuştu.

Diğer bir çiftçi Satı Kara ise meyve ağaçlarının kurumasıyla birlikte ürün fiyatlarının artabileceğini belirtti. “Bu yıl çoğu meyve ağacı ürün veremeyecek durumda. Zirai don nedeniyle ağaçlarda meyve kalmadı ve fiyatlar yükselebilir. Umuyoruz ki ilerleyen süreçte durumumuz düzelir” dedi.

Çiftçiler, yaşanan zirai don olayının ardından hem meyve ağaçlarına hem de ekili tarlalara bol yağmur ve sıcak hava temennisinde bulundu.

Related Posts

Borsada düşüş sürüyor: Borsa İstanbul küreselde dibe demir attı!

Borsa İstanbul, yılın başından bu yana yaşanan dalgalanmalarda dolar bazlı performansıyla dünya borsaları arasında son sıralarda yer aldı. Avrupa piyasaları güçlü seyrini sürdürürken, Borsa İstanbul zor bir dönemden geçiyor.

Petrol yükselişine devam ediyor

ABD-Çin anlaşmasının etsiyle petrol fiyatları yükselişe geçti. Yeni günde de bu yükselişine devam eden Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 64,62 dolardan işlem görüyor.

Ünlü sanatçı dizide kendini oynadı: Türküsü yürekleri dağladı

Eşref Ziya Terzi TRT 1’in cuma günleri yayınlanan dizisi Bir Zamanlar İstanbul’a konuk oldu.

ABD-Çin görüşmesi New York’a fayda etmedi

Avrupa borsaları, ABD ile Çin arasında küresel ticaret gerilimlerinin azalabileceğine dair iyimserlikle haftanın son işlem gününü yükselişle tamamladı. Gösterge endeks Stoxx Europe 600, yüzde 0,44 artarak 537,96 puana çıktı. Bölge borsalarında da …

Dolandırıcıları yakalamak için yeni yöntem. Chrome artık Gemini Nano kullanacak

Çağımızın en büyük sorunlarından biri olan internet dolandırıcılığı için yeni önlemler gelmeye devam ediyor. Chrome artık dolandırıcılıkları yakalamak için Gemini Nano’yu kullanacak. Peki Gemini Nano nedir? 

Bitcoin yaklaşık 3 ayın zirvesinde

Bitcoin yaklaşık 3 ayın zirvesinde