Doğum izninde flaş gelişme. 4 Bakanlık devrede

4 Bakanlığın ortak çalışması ile çiftlerin 30 yaşından önce 2 çocuk sahibi olması için teşvikler artırılacak. Son yıllarda meydana gelen ekonomik sıkıntıları sebep göstererek birden fazla çocuk yapmaktan kaçınılması ile doğurganlık hızı giderek azaldı.

Bunun üzerine bakanlıklar tarafından harekete geçileceği ortaya çıkarken, yapılan ortak çalışmadan bazı bilgiler medyaya sızdı.

Sızan bilgilere göre çalışan annelerin çocukları ile geçirdikleri zamanının artırılması için okul öncesi kreş ve kurum kreşleri artacak.

Çocuk planlamasında teşvik için hem kadına hem de erkeğe ekonomik olarak destek verilecek. Konu hakkında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Hazine Maliye Bakanlığı ortak çalışma yürütüyor.

Ortak çalışmaya göre evlilik yaşının 23-26 arasına çekilmesi planlanıyor. Evlilik desteği artırılacak. Mümkünse çiftlerin 30 yaşından önce 2 çocuk sahibi olması teşvik edilecek. Çalışan kadınlar kadar erkeklerde desteklenecek.

Bunun için de kurumlardaki kreş sayısı artırılacak, annelerin iş yerlerine çocukları ile gidip gelmeleri sağlanacak. Ayriyeten çocukların bakım masraflarının bir bölümü de yine devlet tarafından verilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx