EspressoLab, boykot çağrısı yapanlara dava açmaya başladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Tutuklanınca CHP Boykot Çağrısı Yaptı

19 Mart’ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınması sonrasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), iktidarla ilişkili olduğunu iddia ederek birçok firmaya boykot çağrısında bulundu.

CHP’nin boykot listesinde bulunan şirketlerden biri de EspressoLab kahve zinciri oldu. Sosyal medyada büyük tepki çeken kahve zinciri, boykot çağrıları üzerine harekete geçti.

CHP’li İsimlere Tazminat Davası

Eski CHP milletvekili Hüseyin Aygün ve görsel tasarımcı Mahir Akkoyun gibi birçok isim, sosyal medya hesapları üzerinden yaptıkları paylaşımlar nedeniyle EspressoLab tarafından tazminat davası açıldığını duyurdu.

Mahir Akkoyun, “EspressoLab bana 200 bin TL’lik maddi ve manevi tazminat davası açmış” derken, Hüseyin Aygün ise “EspressoLab, 19 Mart sonrası sosyal medyada boykot çağrısı yaptığım için dava açtı, tazminat istiyor” şeklinde paylaşımda bulundu.

EspressoLab’dan Açıklama

Boykot çağrısı yapanlara suç duyurusunda bulunan EspressoLab, boykot paylaşımlarının şirketin marka değerini düşürdüğünü iddia etti. Şirket, açtığı davada boykot çağrısı yapanların sadece ticari hayatlarını değil, aynı zamanda kişilik haklarını da ihlal ettiklerini belirtti.

Related Posts

İsrail Gazze’de 26 Filistinliyi daha katletti

Soykırımcı İsrail ordusunun sabah saatlerinden bu yana Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda aralarında çocukların da bulunduğu 26 Filistinli yaşamını yitirdi.

Adana’da 1 ton 690 litre etil alkol ele geçirildi

Adana’da polis ekiplerinin bir eve düzenlediği operasyonda 1 ton 690 litre etil alkol ele geçirildi. Olayla ilgili 1 şüpheli gözaltına alındı.

Husiler Kızıldeniz’de Magic Seas gemisini batırdı: 3 İHA ve 5 balistik füzeyle saldırı

Yemen’deki Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, Kızıldeniz’de “Magic Seas” gemisini 2 insansız deniz aracının yanı sıra 3 insansız hava aracı ve 5 balistik füzeyle vurduklarını bildirdi. Husiler, “Magic Seas”e düzenledikleri saldırının görüntülerini paylaştı.

Özel kapalı toplantıda milletvekillerine talimat verdi

CHP lider Özgür Özel’in, dokunulmazlık fezlekelerine ilişkin ‘Kaldırabilirler, biz bu işe girdik’ dediği öne sürüldü. Ayrıca Özel’in Meclis’e katılımın artırılması ve yaz boyunca sahada olunması talimatı verdiği kaydedildi.

Milas’ta zeytin ağaçları kül oldu evler yanmaktan son anda kurtarıldı

Muğla’nın Milas ilçesinde makilik alanda başlayan yangın zeytinlik tarım arazilerine sıçradı. Asırlık zeytin ağaçları kül olurken bazı evler yanmaktan son anda kurtarıldı.

Özdağ’dan Kartalkaya açıklaması: Sadece içerideki sanıklar mı suçlu; o salonda sanık olarak bulunması gereken başka insanlar da var mı?

Özdağ’dan Kartalkaya açıklaması: Sadece içerideki sanıklar mı suçlu; o salonda sanık olarak bulunması gereken başka insanlar da var mı?