Fırsatçılara dev ceza: 1.5 milyar TL

Fahiş Fiyat Artışı Yapan İşletmelere Yönelik Ticaret Bakanlığı Denetimleri Devam Ediyor

Ticaret Bakanlığı, İstanbul’da meydana gelen depremin ardından deprem çantası, ilk yardım çantası ve deprem çadırı gibi ürünlerde fahiş fiyat artışı yapan 236 işletmeyi tespit etti. Toplamda 1079 üründe usulsüz fiyat artışı belirlendi. Ticaret Bakanlığı, her bir ürün için Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından 1 milyon 439 bin 300 TL’ye kadar idari para cezası uygulanabileceğini duyurdu. Hedef, toplamda 1.5 milyar liraya ulaşabilecek ceza miktarıyla endişe duyan vatandaşlara caydırıcı bir mesaj vermek.

İlanlar İzleniyor

Bakanlık, deprem sonrası fiyat hareketlerini anlık olarak takip ediyor. Satılık ve kiralık emlak ilanlarında fiyat artışı yapanlara toplamda 14.5 milyon lira ceza kesildi ve ilanlar dikkatle incelenmeye devam ediliyor.

Üst Sınır 1.4 Milyon TL

Bakanlık, özellikle ilk yardım çantası ve deprem çadırlarındaki fiyat artışlarını gözlem altına aldı. İstanbul, Ankara ve İzmir il müdürlükleri tarafından denetimler gerçekleştirilirken, elektronik pazar yerlerindeki deprem ihtiyaç malzemeleri satıcıları da inceleniyor. Online platformlardaki deprem ürünleri satan işletmelerin faaliyetlerine ilişkin detaylı incelemeler devam ediyor.

Bakanlık, fahiş fiyat artışı yapan 236 işletmeyi ve 1079 ürünü tespit etti. Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, her bir ürün için 1 milyon 439 bin 300 TL’ye kadar idari para cezası uygulayabilecek. Bakanlık, adil bir piyasa düzeni sağlamak için kararlılıkla mücadele edildiğini vurgularken, afet durumlarında vatandaşları mağdur etmeye çalışanların denetim altında olacağını belirtiyor.

Related Posts

İstanbul’da yaşamanın bedeli 90 bin TL’yi geçti!

İstanbul Planlama Ajansı (İPA), 2025 yılı Haziran ayına ilişkin “İstanbul’da Yaşam Maliyeti” araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Rapora göre, İstanbul’da yaşamanın bedeli geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 47,13 oranında arttı. Dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 93 bin 465 TL’ye ulaştı.

Turizmde pazar günü de çalışmanın önünü açan düzenleme komisyondan geçti: İşçiye ‘kölelik’ dayatması

Turizm sektöründe işçilere pazar günü çalıştırılma zorunluluğu getirildi. Türk-İş ve Hak-İş’in anayasa ve uluslararası normlara aykırı olduğunu belirttiği düzenleme, işçilerin dinlenme hakkını ortadan kaldırarak adeta ‘kölelik’ dayatması getiriyor. İktidar, sendikaların tüm itirazlarına rağmen maddeyi komisyondan geçirdi.

Gıda fiyatlarında endişelendiren yükseliş

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) Gıda Fiyat Endeksi, Haziran ayında yüzde 0,5 artarak 128 puana çıktı. Bu seviye, Nisan 2023’teki zirveye oldukça yakın. Bitkisel yağ fiyatları yüzde 2,3 oranında artarken, özellikle palm, kolza ve …

ABD Hazine Bakanı: Fed başkanlığı için bir çok aday var!

ABD Maliye Bakanı Bessent, faiz indirimi ve Fed başkanlığı hakkında açıklama yaptı. Bessent, başkan adaylığı için pek çok adayın olduğunu belirterek “Sonbaharda bunun üzerinde çalışmaya başlayacağız.” dedi.

ÖTV güncellendi: En ucuz sigaraya 11 TL zam geliyor

TÜİK’in açıkladığı yüzde 15,71’lik Yİ-ÜFE oranının ardından Gelir İdaresi Başkanlığı, tütün ve alkollü içkilerdeki ÖTV tutarlarını aynı oranda artırdı. Yapılan hesaplamalara göre, piyasadaki en ucuz sigaraya en az 11 TL zam yapılması gerekecek. Yeni fiyatlar Temmuz itibarıyla geçerli olacak.

Emeklinin cebindeki 3 maaş buhar oldu: Gram gram yoksullaşıyoruz!

TÜİK’in açıkladığı yüzde 35,05 yıllık enflasyon verilerinin ardından emekli maaşlarına zam yapıldı. En düşük emekli maaşı 16 bin 880 TL’ye yükselirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “TL’ye güven yükseliyor” açıklamalarına rağmen alım gücündeki düşüş dikkat çekti.