‘Kentsel dönüşümün hız kazanması gerekiyor’

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Konya’daki Bina Çökmesi Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Konya’da eski yönetmelik kriterleri ile inşa edilen ve 1994 yılında iskan ruhsatı almış olan binanın dün akşam çökmesi sonucunda hayatını kaybeden Suriye uyruklu 2 kişi için Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diledi. Aynı zamanda bina çökmeden çıkanlar ve enkazdan kurtarılanlar için geçmiş olsun dileklerini iletti. Yapılan hızlı müdahaleler ve fedakar çalışmalar için arama kurtarma ekiplerine ve katkıda bulunanlara teşekkürlerini iletti.

Yılmaz, bina çöküşü hakkında adli soruşturma başlatıldığını belirtirken, kentsel dönüşüm konusuna da vurgu yaptı. “Bu acı olay, kentsel dönüşümün önemini bir kez daha hatırlattı. Geçen yıl yapılan düzenlemeler ve Kentsel Dönüşüm Başkanlığı’nın kurulmasıyla altyapıyı güçlendirdik ancak bu sürecin siyaset üstü bir mesele olarak görülmesi ve tüm kesimlerin desteğiyle hız kazanması gerekiyor. Çünkü insan yaşamından daha kıymetli bir şey yoktur” dedi. (DHA)

Related Posts

Portekiz’de yeni işsizlik oranları açıklandı

Portekiz Ulusal İstatistik Enstitüsü’nün (INE) açıkladığı verilere göre, Mayıs 2025’te Portekiz’deki işsizlik oranı %6,3 seviyesinde değişmeyerek son on iki ayın en düşük değerinde kalmayı sürdürdü. İşsiz sayısı 900 kişi azalarak 348.900’e gerilerken …

Euro Bölgesi imalat sanayi PMI haziranda yükseldi

Euro Bölgesi’nde imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) haziran ayında 49,5 puana yükseldi.

İşsiz sayısında dikkat çeken artış

DİSK-AR’ın araştırmasına göre geniş tanımlı işsiz sayısı son bir yılda 2,5 milyon kişi artarken, işsizlerin yüzde 85’i işsizlik ödeneğinden faydalanamıyor, 5,3 milyona yakın kişi, çalışmak istemesine rağmen iş bulamıyor.

KKM bakiyesi 15,2 milyar dolara geriledi

KKM bakiyesi 15,2 milyar dolara geriledi

Hizmet üretici fiyatları mayısta arttı

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi (H-ÜFE), mayıs ayı rakamları açıklandı. Buna göre aylık bazda yüzde 2,37, yıllık bazda yüzde 38,16 artış gösterdi.

Başvurular başlıyor: O şartı sağlayana 4 bin Euro maaş!

TÜBİTAK, yurtdışında çalışan araştırmacıları Türkiye’ye çekmek için yeni bir program başlattı. Program, bilim insanlarına mali destek ve akademik fırsatlar sunacak.