Kılıçdaroğlu’ndan sonra Erdoğan’ın ekibi de aynı tuzağa düştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 51. Yıl Dönümünü Kutladı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 51. yıl dönümünü kutladı. Erdoğan, bu önemli günü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kutladı.

Erdoğan, paylaşımında “Kıbrıs Türk halkının 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nı yürekten tebrik ediyorum. Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 51’inci yıl dönümünde, Kıbrıs Türk halkının var olma mücadelesi için can veren şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi. Ancak paylaşımda kullanılan fotoğrafın EOKA terör örgütü mensuplarına ait olduğu ve daha sonra paylaşımın silindiği ortaya çıktı.

Kılıçdaroğlu Ekibi de Aynı Hatayı Yapmıştı

Yaklaşık iki yıl önce CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet’in 100. yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı bir video paylaşımında benzer bir hataya düşmüştü. Kılıçdaroğlu’nun paylaşımında da aynı görselin kullanılması dikkat çekti.

Anadolu Ajansı, Kılıçdaroğlu’nun paylaşımında yer alan fotoğraf için, “Fotoğraf Türk Mukavemet Teşkilatı’nı değil, EOKA terör örgütü mensuplarını gösteriyor. EOKA terör örgütü mensuplarının, ele geçirdikleri Türk Bayrağı ile Aziz Hilarion Kalesi önünde poz vermeleri görüntüleniyor” şeklinde açıklama yaparak karışıklığa açıklık getirmişti.

Related Posts

Filistin doğal gaz zengini olabilir

Uluslararası arenada tanınan Filistin devleti, doğal gaz zengini olabilir. Yapılan son incelemelere göre Filistin Yönetimi’nin Gazze Deniz Sahası’nı kullanabilmesi, Filistin halkını yardıma daha az bağımlı hale getirebilir.

AKP’li Milletvekili Adem Yıldırım’dan geri adım, özür diledi

AKP İstanbul Milletvekili Adem Yıldırım, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında kullandığı ifadeler nedeni ile tepki aldığını ve bu nedenle özür dilediğini açıkladı.

Serinlemek için göle giren çocuk boğuldu

Sakarya’nın Sapanca ilçesinde serinlemek için göle giren 14 yaşındaki çocuk boğularak yaşamını yitirdi.

Kumar Oynayan 4 Kişiye Cezayı Yediler

İskenderun’da kumar oynarken yakalanan 4 kişiye toplam 36 bin 988 TL ceza uygulandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İki devletli çözümden yanayız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC’de barış ve özgürlük bayramı resmi töreninde yaptığı konuşmada, İki devletçi çözümün arkasında olduğunu belirterek, “Uluslararası toplum Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini tanımalı ve diplomatik, siyasi, ekonomik ilişkileri mutlaka kurmalıdır.” dedi.

Eber Gölü can çekişiyor

Türkiye’nin 12. büyük gölü olan Afyonkarahisar’daki Eber Gölü, aşırı sulama, kirli atıklar ve iklim etkileriyle yok olma eşiğine geldi. Vatandaşlar, fabrika ve kanalizasyon atıklarının yanı sıra Akarçay’dan göle su aktarılmamasını eleştirerek yetkililerden acil önlem talep ediyor.