Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro’dan, İsrail’e Gazze’deki gazetecilere saldırı tepkisi

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, İsrail’in Gazze’deki Gazetecilere Yaptığı Saldırıyı Kınadı

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, İsrail ordusunun Gazze’de El-Kuds el-Yevm televizyonuna ait canlı yayın aracına düzenlediği saldırıda 5 gazetecinin öldürülmesi nedeniyle İsrail’e tepki gösterdi.

Petro, sosyal medya platformundaki paylaşımında, İsrail’in El-Kuds el-Yevm (alqudstoday-tv) televizyonuna ait canlı yayın aracına yaptığı saldırının görüntülerine yer verdi.

İsrail askerlerinin, 5 gazetecinin ölümüyle sonuçlanan saldırısına tepki gösteren Petro, “Netanyahu’nun ordusu tarafından Gazze’de beş gazeteci daha öldürüldü.” ifadesini kullandı.

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisinden yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı’nda El-Kuds el-Yevm (alqudstoday-tv) televizyonuna ait canlı yayın aracına bombalı saldırı düzenlediği belirtilmişti.

İsrail ordusunun, 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda öldürülen gazeteci sayısı 201’e çıkmıştı. (AA)

Related Posts

Bakan Fidan Iraklı ve Ürdünlü mevkidaşlarıyla İsrail’in İran’a yönelik saldırıları konusunda görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ve Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi ile İsrail’in İran’a yönelik saldırıları hakkında telefonda görüştü.

ABD’de güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı

İsrail ve İran’ın karşılıklı saldırılarının yankıları sürerken ABD de başkentte düzenlenecek askeri geçit töreni öncesi önlemlerini en üst seviyeye çıkardı.

Atatürk sevgisine ceza

Aracın arka camındaki Atatürk çıkartmasına ceza kesen jandarma iddiaya göre üzerine vurarak, “Bunu buradan sökeceksin, yoksa yine ceza keserim” dedi.

‘Duran adam’ eyleminde gözaltına alınan çocuklardan darp iddiası

Taksim Meydanı’ndaki “Duran Adam” eylemi sırasında gözaltına alınan 18 yaş altındaki çocuklar, soruşturma kapsamında savcılıkta ifade verdi. Çocuklar, polis tarafından darp edildiklerini belirtirken, avukatları da müvekkillerinin polisler tarafından küfür ve hakarete maruz kaldığını öne sürdü.

İran mı İsrail mi? Hangi ülkenin ordusu daha büyük? Hangi ülkenin silahları daha güçlü?

İsrail sabaha karşı yaptığı açıklamada, İran’ın nükleer zenginleştirme programına yönelik bir hava saldırısı başlattığını duyurdu. Kısa süre içinde Tahran’dan da bir misilleme açıklaması geldi. Orta Doğu’da tansiyon bir anda zirveye çıkarken iki ülkenin askeri güçleri de merak konusu oldu. Hangi tarafın ordusu daha büyük? Hangisinin cephaneliğindeki silahlar daha gelişmiş ve güçlü?

MSB: Teslim olan terörist sayısında artış var

Milli Savunma Bakanlığı terör örgütü PKK’nın fesih kararının sahada yakından takip edildiğini bildirdi.