Nüfus Politikası Kurulu toplanıyor: Doğum izni bir yıla çıkarılacak mı?

Türkiye’de giderek düşmeye başlayan doğurganlık oranları ve nüfusun yaşlanmasına karşı yeni politikalar geliştirilmesi için oluşturulan Nüfus Politikaları Kurulu bugün toplanıyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında yapılacak olan toplantıda, doğurganlık hızındaki düşüşe karşı hazırlanacak ulusal eylem planı konusundaki öneriler masada olacak.

Aynı zamanda, daha önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın kurul toplantısında doğum izinlerini ele alınacağını söylemişti. Işıkhan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, doğum izninin artırılması ve işçi ile memur babalar arasındaki farkları giderecek bir çalışma yapıldığını dile getirmişti.

Kadın istihdamının artırılması için şu anda 6 ay olan doğum izninin bir yıla çıkarılması, bebeği olan kadınların ‘Home-ofis’sistemine uygun iş kollarında çalışmalarının teşvik edilmesi, memur babalara verilen 10 günlük doğum izninin işçi babalara da 10 gün olarak uygulanması gibi başlıklar Nüfus Politikaları Kurulunda gündeminde olacak.

Related Posts

Avrasya Tüneli, dünyada Mavi Nokta Sertifikası alan ilk proje oldu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Avrasya Tüneli’nin dünyada Mavi Nokta Ağı Sertifikası’nı alan ilk ulaştırma projesi olduğunu duyurdu. Bakan Uraloğlu, “Ülkemizden de ilk defa bir proje Mavi Nokta Ağı Sertifikası aldı. Avrasya Tüneli aynı zamanda dünya genelinde sertifikasyon sürecini başarıyla tamamlayan ilk dört projeden biri oldu.” dedi.

Piyasalarda neler yaşandı?

Bu hafta küresel piyasalarda uluslararası finans kuruluşlarının büyüme tahminleri yakından izlenirken yurt içinde TCMB verileri ve Bakan Şimşek’in ABD temasları dikkat çekti.

Fırsatçılara dev ceza: 1.5 milyar TL

İlk yardım ekipmanlarından çadıra, deprem çantasından ihtiyaç malzemelerine kadar deprem döneminde fahiş fiyat artışı yapan işletmeler tek tek tespit ediliyor. Ticaret Bakanlığı, usulsüzlük tespiti yapılan 1079 ürünün her birine 1.4 milyon lira ceza verirse toplam 1.5 milyar liralık ceza kesilebilir.

New York borsası yükselişle kapandı

ABD’nin tarifeler konusunda partnerleriyle yürüttüğü müzakerelerde beklenen olumlu gelişmeler borsalara yansıdı. New York borsası yükselişle kapandı.

Deprem fırsatçıları iş başında! 236’sı tespit edildi

Ticaret Bakanlığı, İstanbul’daki 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından fiyat artışı yapan 236 işletmenin tespit edildiğini duyurdu.

Zirai dondan etkilenene destek

DenizBank, zirai dondan etkilenen üreticilerin faaliyetlerini güvence altına almak amacıyla bir dizi finansal çözümü hayata geçirdi.