Özel’e saldırının araştırılması için verilen önerge MHP ve AKP oylarıyla reddedildi!

CHP, Özgür Özel Saldırısının Araştırılması İçin Meclis Araştırma Komisyonu Talep Etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Genel Başkan Özgür Özel’e yapılan saldırının detaylı bir şekilde incelenmesi amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını talep etti. Ancak bu önerge, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla Meclis Genel Kurulu’nda reddedildi.

CHP, olayın arka planının aydınlatılması, güvenlik zafiyetinin olup olmadığının araştırılması, saldırganın tek başına mı hareket ettiği yoksa yönlendirme ve organizasyonlarla mı hareket ettiğinin ortaya çıkarılması için Meclis’e önerge sundu. Ayrıca benzer saldırıların önlenmesi için alınacak tedbirlerin belirlenmesi de talep edildi.

Ancak önerge, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedilerek gündeme alınmadı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 4 Mayıs 2025 tarihinde İstanbul Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM), TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder’in cenaze töreni sonrası çıkışta bir kişinin yumruklu saldırısına uğramıştı. Saldırgan Selçuk Tengioğlu olayın ardından gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı.

Related Posts

Trump, Epstein dosyalarının sürekli gündemde tutulmasına tepki gösterdi: Kimsenin önemsemediği biri

Trump, Epstein dosyalarının sürekli gündemde tutulmasına tepki gösterdi: Kimsenin önemsemediği biri

Kanalda eski koltukla tehlikeli eğlence: Adanalı çocuklar kamerada

Adana’da kavurucu sıcaklıklar etkisini sürdürürken, her yaz onlarca kişinin ölümüne neden olan kanallara giren bazı çocuklar akıntıya kapılmamak için eski bir koltuğu kayık gibi kullanarak tehlikeli sulara atladı.

MHP’li İzzet Ulvi Yönter’den süreç açıklaması: ‘Dananın kuyruğu birkaç gün içinde kopacak’

Terör örgütü PKK’nin cuma günü (11 Temmuz) Irak’ın Süleymaniye kentinde silah bırakması beklenir iken MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter’den de çarpıcı bir açıklama geldi. Yönter sürece ilişkin, “Dananın kuyruğu birkaç gün içinde kopacak” dedi.

Özgür Özel, topu Erdoğan’a attı: ‘Gerginliği azaltma işi benim işim değil’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, siyasette hava gerginleşiyor diye geri adım atmayacaklarını belirterek, “Cumhuriyet Halk Partisi bir adım geri atarsa bu ülkeyi yüzyıl geriye götürmeyi kafaya takmışlar. Biz bir santim eğilirsek bu millete diz çöktürecekler. Onun için yani böyle devam edeceklerse inceldiği yerden kopar. Gerginliği azaltma işi benim işim değil. Çünkü gerginliği başlatan ben değilim” açıklamasını yaptı.

Türkiye her 4 saatte bir sallandı: İşte en çok deprem olan iller…

Türkiye’de 2025’in ilk yarısında 18 binin üzerinde deprem meydana geldi. Türkiye’de ortalamanın üzerinde olan bu veriyle her 4 saatte 1 sarsıntı yaşandı. Buna göre, en çok deprem olan iller de belli oldu.

İkinci çağrıda üç yeni isim yer aldı: Öcalan’ın videosunda yanındaki kişiler kim?

İkinci çağrıda üç yeni isim yer aldı: Öcalan’ın videosunda yanındaki kişiler kim?