Şehit Asteğmen Kubilay Kozan’da anıtı önünde anıldı

Asteğmen Kubilay Kozan’da Anıldı

Adana (İGFA) – Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş döneminde Menemen ilçesinde Cumhuriyet karşıtlarınca şehit edilen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, memleketi Adana’nın Kozan ilçesinde adını taşıyan meydanda anıldı. Atatürkçü Düşünce Derneği Kozan Şubesi yönetici ve üyeleri ile birlikte gerçekleştirilen törene Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da katıldı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, törende yaptığı konuşmada Türkiye’nin çevresindeki savaşlara ve olumsuzluklara değinerek, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün büyüklüğü her olayda bir kez daha görülüyor, daha iyi anlaşılıyor. Ne dediyse çıkıyor” şeklinde konuştu.

Başkan Karalar, “Kozan’da Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay Parkı ve anıtını yaparak, bütün Türkiye’ye, devrim şehidi Kubilay’ın Kozanlı hemşehrilerimiz olduğunu gururla, onurla duyurmak istedik ve bunda da başarılı olduk. Onu katledilişinin her yıldönümünde burada anıyoruz. Asteğmen Kubilay’la birlikte Menemen’de katledilen Bekçi Hasan, Bekçi Şevki ve diğer vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygı ile anıyorum” dedi.

Related Posts

Görüşme iptal edilmişti: CHP ‘komisyona’ ilişkin görüşlerini Kurtulmuş’a yazılı olarak sundu

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’a Meclis’te terör örgütünün fesih sürecinin ardından kurulacak komisyona ilişkin görüşlerini yazılı olarak sundu.

Bu telefon numaralarını sakın açmayın

Almanya’da sahte ödül vaadiyle yapılan telefon dolandırıcılığı yeniden tırmanışta. Yayımlanan son listeye göre Hamburg ve Hollanda kaynaklı 10 tehlikeli numara öne çıkıyor. Ararsalar açmayın, bilgilerinizi asla paylaşmayın!

Hatay’da yangın büyüyor

Türkiye’nin ormanlık alanları alev alev yanıyor. İzmir’de ortaya çıkan yürek yakıcı görüntülerin bir benzeri de Hatay’ın Dörtyol ilçesinde yaşanıyor. Karaseke bölgesinde çıkan yangın genişleyerek devam ediyor

Erdoğan özel uçakla Azerbaycan’a gitti: Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 17. Zirvesi’ne katılacak

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 17. Zirvesi’ne katılmak üzere özel uçak “Tur” ile Azerbaycan’ın Fuzuli şehrine gitti.

Cinsel tacizle mücadele için polislere bu oyunu oynatıyorlar

Danimarka’da polis, dolandırıcılık ve cinsel taciz gibi suçlarla mücadele etmek için yenilikçi bir yöntem uyguluyor: Çevrimiçi oyunlar ve sosyal medya platformlarında “devriye gezmek”.

Cezaevinden çıktı 2 gün sonra eşini öldürüp intihar etti

Amasya’da cezaevinden 2 gün önce tahliye olan Yunus Köse (35), tartıştığı eşi Kader Köse’yi (30) tabancayla vurarak öldürüp, intihar etti. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.