Tuzla’da 4 katlı bina tahliye edildi: Fayanslar şişti, kolonlar patladı

Tuzla’da Evliya Çelebi Mahallesi Ela Sokak’ta bulunan Obaköy Sitesi’ndeki bir binanın kolonlarından ses gelmesi üzerine bina sakinleri yetkililere haber verdi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis, AFAD ve zabıta ekipleri sevk edildi. Binanın taşıyıcı kolonlarında çatlaklar olduğu tespit edildi. Bunun üzerine 16 daire bulunan 4 katlı bina çökme riskine karşı tedbir amaçlı tahliye edildi.

BELEDİYE OTELLERİNE YERLEŞTİRİLDİLER

Tahliye edilen vatandaşların bir kısmı yakınlarına giderken, gidecek yeri olmayanlar belediye tarafından otellere yerleştirildi.Taşıyıcı sisteminde çatlaklar bulunduğu tespit edilen 4 katlı bina zabıta ekipleri tarafından mühürlendi. Zemininde ve binanın statiğinde sorunlar bulunan binanın önündeki sokağa güvenlik şeridi çekildi.

DHA’nın haberine göre bina yöneticisi Sebahattin Özcan, olayla ilgili şunları anlattı: “Bodrumdaki kolonlara baktık. Bodrumdaki kolonlarda da patlama vardı gece saatlerinde tahliye kararı alındı. Mühürlediler binayı. Akrabası olanlar akrabalarının yanına gitti biz de otelde misafir edildik. Bundan sonraki süreci takip edeceğiz nasıl olacak diye. Ev bulup taşınmayı düşünüyoruz.”

‘FAYANSLAR ŞİŞMEYE BAŞLADI’

Binada kiracı olan Hidayet Hasanoğlu ise şöyle konuştu: “Akşam evde oturuyorduk akşam evde fayanslardan ses gelmeye başladı. Eşim seslendi baktığımda fayanslar şişmeye başladı ben de diğer komşularımı çağırdım. Yöneticimizi çağırdım beraber istişare ettik AFAD’ı aramamız gerektiği söylendi. Yetkilileri aradık yetkililer gelince de dairenin boşaltılması talep edildi şu anda beklemedeyiz. Kaymakamlığımız muhtarımız sağolsun ilgilendiler akrabası olan akrabalarına yönlendirildi otele gitmek isteyenler de otellere yerleştirildi.”

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)

Related Posts

Türkiye her 4 saatte bir sallandı: İşte en çok deprem olan iller…

Türkiye’de 2025’in ilk yarısında 18 binin üzerinde deprem meydana geldi. Türkiye’de ortalamanın üzerinde olan bu veriyle her 4 saatte 1 sarsıntı yaşandı. Buna göre, en çok deprem olan iller de belli oldu.

İkinci çağrıda üç yeni isim yer aldı: Öcalan’ın videosunda yanındaki kişiler kim?

İkinci çağrıda üç yeni isim yer aldı: Öcalan’ın videosunda yanındaki kişiler kim?

Bakan Ersoy duyurdu: Turizm başkenti Ankara oldu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Ankara’nın 2026 yılı için ‘Türk Dünyası Turizm Başkenti’ seçildiğini duyurdu. Bakan Ersoy, bu kararın Türk Devletleri Teşkilatı Turizm Bakanları 10. Toplantısı’nda alındığını belirtti.

Jet sosyetenin tatil cennetinde 1,5 kilogram altında dolaştı: Ortalığı birbirine kattı

Dünya jet sosyetesi ve milyarderlerinin tatil cenneti Mikonos’ta ki bir beach cluba gelen kolunda ve boynunda yaklaşık 1,5 kilogram altın ve pırlanta taşıyan kişi ilgi odağı oldu.

İstanbul’da sıcak havadan bunalanlar sahil ve parklarda vakit geçirdi

Hafta boyunca yapılan uyarıların ardından bugün kent genelinde ortalama sıcaklık 35 dereceye kadar yükseldi. Saat 13.20 itibarıyla sıcaklıklar Tuzla ve Çekmeköy’de 39, Şile’de 38, Eyüpsultan, Kartal, Sarıyer ve Ümraniye’de 37 derece ölçüldü. Sıcak …

AİHM’in hak ihlali kararı sonrası DEM Parti harekete geçti: Demirtaş için Meclis’te görüşme talebi

AİHM’in hak ihlali kararı sonrası DEM Parti harekete geçti: Demirtaş için Meclis’te görüşme talebi